mako
פרסומת

3 מתכונים לארוחת שבת של אחרי החגים

אחרי כל כך הרבה ארוחות חג, אחרי שהתארחנו, אירחנו, הכנו אוכל בכמויות ואכלנו המון, בשישי הזה אנחנו נרגעים מאטרף החגים ומתכוננים לחזרה לשגרה עם ארוחה סופר קלה: עיקרית ותוספת בתבנית אחת, סלט מושלם ועוגה שלא צריך להפעיל בשבילה מיקסר

מערכת אוכל טוב
mako
פורסם:
עוגה לשבת - עוגת זברה עם ממרח שוקולד
עוגה לשבת - עוגת זברה עם ממרח שוקולד | צילום: ענבל לביא, mako אוכל
הקישור הועתק

טבית מהיר

יסלחו לנו מכיני הטבית המסורתי, אבל הפעם אנחנו הולכים על טבית אקספרס בשקית, שלא פחות טוב מטבית מקורי: אורז פרסי, עוף, תבלינים ושעה וחצי בתנור. הבטחנו חיים קלים, ככה מקיימים.

טבית מהיר
טבית מהיר | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

סלט פאטוש

סלט מעולה ומרענן מתוך ספרה של מתכונאית העל מיכל וקסמן, שכולו מתכונים מהירים ב-10,20 או 30 דקות. תמיד כשאנחנו במצב רוח למתכון מנצח אבל לאו דווקא כזה שדורש בישול איטי או המון הכנות, התפוחת וקיצוצים -  אנחנו פונים לספר הזה להשראה והסלט הזה ללא ספק הוא אחד מגולות הכותרת שלו ולארסנל המתכונים הקבועים שלנו הוא נכנס כבר מזמן.

סלט פתוש
סלט פתוש | צילום: דניה ויינר, בואו לאכול: ארוחות מהירות ב-10-20-30 דקות, ידיעות ספרים

עוגת זברה

המתכון המקורי של היפה הזאת כולל שמנת וחלב, אבל ההמרה לגרסת פרווה פשוטה ביותר: מחליפים גם את השמנת המתוקה וגם את השמנת החמוצה בכמות זהה של קרם קוקוס 17-22 אחוזי שומן, ומוסיפים לבלילה כמה כפות של שמן קנולה או חמניות (ומשתמשים כמובן בממרח פרווה).

עוגת זברה עם ממרח שוקולד
עוגת זברה עם ממרח שוקולד | צילום: ענבל לביא, mako אוכל