mako
פרסומת

4 מתכונים לארוחת שבת מושלמת

מתחילים עם צלי של מיליון דולר קליל קליל להכנה, מוסיפים פירה, כדי שיהיה מה שיספוג את הרוטב הנהדר של הצלי, מתענגים על תוספת פחמימתית שהיא גם סלט ומסיימים עם חיתוכיות טחינה מטריפות. יופי של ארוחת שבת הרכבנו לכם השבוע

mako אוכל
פורסם:
צלי בקר נמס בפה ב-10 דקות עבודה
צלי בקר נמס בפה ב-10 דקות עבודה | צילום: רויטל פדרבוש, מטבח קל
הקישור הועתק

צלי בקר נמס בפה ב-10 דקות עבודה

המתכון הזה הוא ההוכחה הניצחת שלנו לזה שלא כל דבר טוב חייב להגיע ביזע ודמעות. הצלי הזה הוא לא סתם דבר טוב אלא דבר מצוין - רך כמו חמאה וטעים בשיגעון - והוא מצריך כל כך מעט עבודה שזה כמעט לא נעים. רק תפנו זמן לצלייה ארוכה, כי מישהו צריך לעבוד כאן, והמישהו הזה הוא התנור.

פירה
פירה | צילום: shutterstock_inewsfoto, shutterstock

פירה

חשבנו ללכת על תוספת מתוחכמת יותר, אבל הצלי הזה פשוט התעקש שנצוות אליו פירה, וכשצלי מתעקש איתנו אנחנו עושים מה שהוא רוצה. ולכל מי שתוהה איך אפשר להכין פירה רך וקרמי בלי חלב, חמאה או שמנת מתוקה, נגיד שהוא נותר הרחק הרחק מאחור ושכבר מזמן כולם יודעים שמי הבישול של תפוחי האדמה יכולים להחליף אותם בקלות. 

סלט עדשים
סלט עדשים | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

סלט עדשים

את סלט העדשים הזה אנחנו אוהבים במיוחד ראשית כי הוא עשוי מעדשים שחורות קטנות ומתוקות (מה שנקרא בלוגה), שהן הסוג האהוב עלינו, שנית כי הוא ממלא על הצד הטוב ביותר גם את תפקיד הסלט הטרי וגם את תפקיד התוספת הפחמימתית, ושלישית - כי יש לו כל כך הרבה טעמים, שלרגעים הוא מרגיש לנו בפה כמו מסיבה ולא כמו סלט. 

חיתוכיות טחינה טבעוניות
חיתוכיות טחינה טבעוניות | צילום: אסתי רותם, mako אוכל
פרסומת

חיתוכיות טחינה

השבוע אנחנו חזק בעניין של חיתוכיות, ולכן גם את ארוחת השבת אנחנו מקנחים בעוגיות כאלה - שעל הדרך גם ישמחו את הגוף שלנו עם נוכחות של שיבולת שועל וטחינה (ואת הנפש עם פצפוצי שוקולד).

שבת שלום!