mako
פרסומת

בכזה חום, זאת ארוחת השבת שלנו

למנה עיקרית עוף מדהים עם לימונים ותבלינים בסיר אחד, ממשיכים עם מג'דרת פתיתים, בטטות מושלמות בתנור, סלט קראנצ'י עם טריק מגניב ולקינוח טארט קיצי ופריך. חום אימים? עכשיו טיפה פחות

מערכת אוכל טוב
mako
פורסם:
כרעיים בלימונים וסויה
כרעיים בלימונים וסויה | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
הקישור הועתק

המנה העיקרית של העוף השבוע היא לא מנה שמשגרים לתנור ושוכחים, אבל אם אתם בכל מקרה עומדים לטגן בצל בשביל המג'דרה, מה הבעיה להשחים כרעיים? אתם גם ככה ליד הכיריים. הרוטב הוא שילוב טעים ועשיר של סויה, כורכום, בהרט ולימון.

מג'דרה לרוב אנחנו מכינים עם אורז, אבל בעצם למה שלא להשתמש בפתיתים? הרי פשטות לרוב מנצחת, ובמקרה של מג'דרה - בצל מטוגן, עדשים שחורות ופתיתים הולכים מעולה ביחד. אם אתם מעדיפים ארוחה פרווה: ותרו על היוגורט, גם טחינה תהיה אחלה.

מג'דרה מנצחת עם פתיתים
מג'דרה מנצחת עם פתיתים | צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

בטטות בתנור. הן הרי טעימות כמו שהן, עם או בלי זיגוג ובלי קשר למטבל. אז המתכון הזה חוגג את הבטטות בדיוק ככה - צלויות בתנור ואפילו אפשר לאכול אותן עם הקליפות - צריך פשוט לחכות. אה, ועוד משהו חשוב: לא לחמם את התנור מראש! פרוע, אנחנו יודעים.

בטטה בתנור
בטטה בתנור | צילום: Hans Geel, ShutterStock
פרסומת

המתכון הבא הוא לא רק מתכון, הוא גם טריק שיעזור לכם ליצור מקלות גזר הרבה יותר מהר מהדרך הרגילה. את הטריק של קולפן הירקות אתם בטח מכירים כבר - מקלפים רצועות של גזר במקום לקצוץ אותו - הרבה יותר זריז. הבעיה היחידה עם הטריק הזה היא שהרצועות עלולות להיות רחבות מדי, ובסלטים מסוימים זה לא תמיד מתאים. מה עושים? את הרצועות שיצרתם עם הקולפן עורמים יחד ופשוט פורסים לרצועות דקות. מגניב ממש, נכון?

סלט גזר פטנט
סלט גזר פטנט | צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכל

אחרי העבודה על הבצל והעוף, עשינו לכם חיים קלים בכל מה שקשור לקינוח: בצק עלים קנוי (בשביל קינוח פרווה תקנו כזה ללא חמאה). גם בגזרת הפירות אתם מוזמנים לגוון ולבחור לפי העדפות בני הבית, עדיף אבל פירות קצת יותר קשים.

טארט פירות קיץ על בצק עלים
טארט פירות קיץ על בצק עלים | צילום: חן שוקרון, mako אוכל
פרסומת