חמישה מתכונים לארוחת שבת מושלמת
נגמרו תירוצי המונדיאל, והשבוע אנחנו חוזרים להשקיע בארוחת השבת. מה יהיה שם? מוסקה מרקיעת שחקים של עז תלם, כרובית פריכה שמכינים עם הילדים ובוצעים עם הידיים, גספאצ'ו מרענן, מאפה תפודים הורס וקינוח שוקולדי לסיום מתוק. את השאריות זוללים בהנאה בשבת

מאפה תפוחי אדמה פריך
קילו תפוחי אדמה יש במנה המרהיבה הזאת. לנו טרם יצא להניח תבנית כזאת על שולחננו מבלי לשמוע "וואו". תקראו לזה מניפה, תראו לזה תפוצ'יפס, זה ממש לא משנה – מדובר במאפה מנצח של תפודים פריכים ורכים בו זמנית בתיבולן מעודן שטעימה כמו שהיא יפה.

כרובית שלמה אפויה בציפוי פריך
למה אנחנו כל כך אוהבים את המתכון הזה? כי חוץ מזה שהוא טעים וכיפי, הוא מספק פעילות מעולה לילדים (וגם למבוגרים) ומה יותר מספק מלאכול את מה שעמלת עליו? בייחוד כמדובר בתפרחת פריכה ונאה כמו זאת.

גספאצ'ו
המנה הזאת עונה לנו על הצורך בירקות, ויש לנו כזה, רק שבמקום ללעוס אותם, כאן אנחנו לוגמים אותם, וזה טעים. בניגוד לסלטים סטנדרטיים, פה מככבים גם אהובי ליבנו, שום ובצל, ומתקבלת מנה סופר מצננת ומרעננת שתגרום לכם להתמכרות.
מוסקה כשרה מנצחת
המוסקה הזאת של עז תלם כה עשירה, שאפילו ללא רוטב בשמל וללא גבינה היא מצליחה להיות מנה מושלמת וחגיגית. כל ריבוע או מלבן שתחתכו ממנה ייצא גבוה וחסון עם פריכות קלה של פירורי לחם למעלה. היא תגזול מכם גג שעה של עבודה ואם יישאר ממנה משהו, זאת אחלה מנה לקחת ביום ראשון לעבודה להוציא לכולם את העיניים.
עוגת שוקולד, קוקוס ובננות
אנחנו בעד עוגות בחושות, ועוד יותר בעד עוגות בחושות ממזריות כמו זאת – היא לא מסובכת להכנה בשום צורה, להפך, מהיר וקל להכין אותה והיא מלאה בכל טוב – שוקולד מריר, חלב קוקוס ובננות גם בבלילה וגם למעלה על העוגה.