mako
פרסומת

4 מתכונים לארוחת שבת שחוגגת את הסתיו

מרק כתום עם ערך מוסף שאין כמעט לאף מרק כתום אחר, עוף צלוי עם תפוחי אדמה שאי אפשר להגיד לו לא, סלט בורגול בשביל הרעננות וגם עוגת תפוחים אחת שתשנה את איך שאתם תופסים עוגות תפוחים. סתיו 2020, טוב שבאת!

mako אוכל
פורסם:
מרק דלעת ובטטה צלויות
מרק דלעת ובטטה צלויות | צילום: אסף אמברם, mako אוכל
הקישור הועתק

מרק דלעת ובטטה

מרקים כתומים יש במיליונים. מה שמיוחד במרק הכתום הזה הוא שהירקות שבו - דלעת ובטטה - מקבלים צלייה מקדימה בתנור, מה שמעשיר את הטעמים שלהם פי מיליון והופך את המרק להכי לא מרק כתום רגיל שיש בכל בית. לא מאמינים? תנסו.

צלי עוף עם תפוחי אדמה
צלי עוף עם תפוחי אדמה | צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

 

צלי עוף עם תפוחי אדמה

מתכון של יקירת המדור יונית צוקרמן, שלוקח את כל מה שטוב במנה הבסיסית הזאת של עוף ותפודים ומביא אותו לקצה. העבודה הכי קשה פה היא לטגן שלושה בצלים - וזה אומנם דורש סבלנות, אבל מרגע שצלחתם את השלב הזה נשאר לכם כלום בפיתה של עבודה.

סלט בורגול וחמוציות מיובשות עם עשבים, עומר מילר
סלט בורגול וחמוציות מיובשות עם עשבי תיבול טריים, עומר מילר | צילום: קרן ביטון כהן, mako אוכל

 

סלט בורגול ועשבי תיבול

מתכון של עומר מילר לסלט בורגול פשוט ומצוין, עם המון ירוקים, מלפפון, בצל סגול וקצת חמוציות, שאת כולם עוטף רוטב בסיסי אך מנצח של מיץ לימון (ברוחב לב) ושמן זית. מופת של רעננות.

עוגת תפוחים שקועים בלי אבקת סוכר
אפשר גם בלי אבקת סוכר | צילום: קרן אגם, mako אוכל

עוגת תפוחים שקועים

לכבוד שבת נשאיר בצד את עוגת התפוחים הרגילה, ותחתיה נגיש עוגה שהתפוחים שבה מתגלים במלוא תפארתם ולא מסתתרים מבוישים בבצק. הכינו את גרסת הפרווה, ושמרו את הגרסה החלבית לארוחות וימים אחרים.