עוף בהפתעה של עינב בובלילמנה מרשימה ועתירת טעמים, שתמיד מביאה איתה ניחוחות של בית וחגיגיות. זהו עוף שלם ללא עצמות, ממולא באורז עשיר, ירקות, אגוזים ותבלינים ואפוי ברוטב מתקתק ומעט חריף. הפתעה של טעמים שיוצרים ארוחה מהממת
עינב בובליל
| לכבוד שבת קודש 2 - מועדים וחגים, הוצאה פרטית
| פורסם 12/06/25 10:39
![]()
צילום: נמרוד סונדרס, יחסי ציבור
|
המצרכים :
למילוי:
לרוטב:
אופן ההכנה:1 מרתיחים את שקדי העגל עם מעט כורכום במים במשך כשעתיים. מסננים ומניחים בצד. לאחר שהשקדים התקררו, מנקים את הקרום ומניחים בצד. 2 מחממים שמן במחבת רחבה. מוסיפים את הבצל הלבן והאדום ומטגנים עד להשחמה. 3 מוסיפים את הגזר המגורר והשום ומטגנים קלות. מוסיפים את כל התבלינים ומערבבים היטב. 4 מוסיפים את הכוסברה, הפטרוזיליה והשמיר, מטגנים ומערבבים. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון. 5 במחבת נפרדת קולים את השקדים ואת הצנוברים עד הזהבה. אחרי הקלייה מעבירים למחבת עם הירקות והתבלינים. 6 מבשלים את האורז במשך עשר דקות (חצי בישול). מוסיפים למחבת הירקות ומערבבים. 7 מוסיפים גם את הטחולים ואת הסילאן. מערבבים היטב. 8 ממלאים את חלל הבטן של העוף בתערובת המילוי. סוגרים את הפתח בעזרת קיסמים או חוט לבישול. 9 מניחים את העוף הממולא בתבנית גדולה. מפזרים מסביב את קוביות תפוחי האדמה והבטטה. 10 מחממים תנור ל-180 מעלות בתוכנית חום עליון-תחתון או טורבו. 11 הרוטב: בקערה בינונית מערבבים את כל מרכיביו. 12 יוצקים את הרוטב מעל העוף והירקות. מכסים את התבנית בנייר אפייה ומעליו נייר כסף. אופים כשעה וחצי. 13 מסירים את נייר האפייה ואת נייר הכסף ואופים עוד כ-30 דקות, עד שהעוף שחום ואפוי היטב. ![]() מתוך ספר המתכונים של עינב בובליל "לכבוד שבת חודש 2 - מועדים וחגים". מחיר: 139 שקלים. לרכישה והזמנות בתיאבון! ![]() | ![]() |