
שניצלמתכון לשניצל ביתי קלאסי. אפשר להכין כמות מראש ולטגן לפי הארוחה![]() צילום: אסתי רותם, mako אוכל |
המצרכים :החומרים (ל-4 מנות):
אופן ההכנה:1שוטפים את חזה העוף ומייבשים היטב בנייר סופג. חותכים לפי קווי האורך של הנתח. זה נשמע מסובך, אבל קל מאוד לזהות אותם. מסירים חלקי שומן וגידים (כל מה שצבעו לבן או שמרקמו קשה). 2טורפים בצלחת עמוקה ורחבה ביצה, חרדל, סויה (או מלח) ופלפל שחור. מכניסים פנימה כמה שניצלים שנכנסים (3-4 קטנים או 2 גדולים). משטחים את פירורי הלחם בצלחת רחבה ושטוחה. 3מסדרים את הצלחות לצד הכיריים כך שהסדר משמאל לימין יהיה: ביצה, פירורים, מחבת. שמאליים יכולים לסדר הפוך. 4מחממים במחבת שמן לטיגון בגובה 1 ס"מ, על להבה בינונית. 5בעזרת יד שמאל או בעזרת מזלג, מעבירים שניצל אחד מן ביצה אל הפירורים. בעזרת יד ימין עורמים פירורים על השניצל. מהדקים, הופכים וחוזרים על הפעולה. מניחים בצד הצלחת ומכינים עוד אחד או שניים שייכנסו יחד למחבת. 6טובלים את קצה השניצל בשמן. אם מופיעות בועות עדינות – טמפרטורת השמן נכונה. אם יש השתוללות והשפרצות – השמן חם מדי. אם לא קורה כלום – השמן קר מדי. 7מכניסים למחבת שניים או שלושה שניצלים (תלוי בגודל) ומטגנים בחום בינוני 3-4 דקות, עד שהשניצל זהוב-שחום. אם הוא משחים מהר מדי, מנמיכים את האש. 8הופכים את השניצלים ומטגנים 2-3 דקות נוספות. 9מוציאים ומעבירים לנייר סופג עד שערימת השניצלים מוכנה, ומגישים. למיטיבי לכת: • אפשר לתבל את הביצה בכל תבלין שעולה על דעתכם: פפריקה, כמון, חווייג', כורכום, שום גבישי ועוד. • פירורי הלחם יקבלו בברכה תוספות כמו שומשום, מעט קצח, מעט עשבי תיבול יבשים או עשבי תיבול טריים קצוצים דק. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |