מתכון לבשר ראש לראש השנהשנהיה לראש? בואו נתחיל עם תבשיל בשר ראש ודלעת ערמונים בארוחת החג - לבד מהסמליות, מדובר באמת באחד הנתחים הטעימים (כל עוד נותנים לו את הבישול הארוך שהוא צריך)![]()
צילום: רותם ליברזון, mako אוכל
|
יש בשלנים שנשבעים בבשר ראש, ומבשלים אותו באופן קבוע (אחת כזו ראינו בתוכנית האחרונה של "מאסטר שף"). אפשר להבין אותם! מדובר בבשר שמתרכך בבישול עד לרמה שהוא מתפרק בעצמו בפה, ולכן הוא גם מתאים מאוד להכנת בשר מפורק. הטעם שלו עמוק מאוד ועשיר מאוד, והוא מתאים פיקס למנות בבישול איטי ולשלל תבשילים מסורתיים. המתכון הזה הוא מתכון בשר הראש האהוב עלינו במיוחד לראש השנה. המצרכים :
אופן ההכנה:1 ממליחים את קוביות הבשר. 2 מחממים סיר סוטאז' עם שמן זית ומטגנים את הבשר היטב. מוסיפים את הבצל וממשיכים לטגן עד השחמה. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה. 3 מוסיפים את המים הרותחים, עלה הדפנה, הצ'ילי ומעט מלח. מקרצפים היטב את תחתית הסיר בכף עץ, כדי להסיר חתיכות בשר שנדבקו. 4 מכסים את הסיר באופן חלקי ומבשלים שעה וחצי לפחות (ועד 3 שעות), עד שהבשר מתפרק מרוב רכות והרוטב שחום. 5 מוסיפים את קוביות הדלעת ומכסים את הסיר לגמרי. מבשלים עוד רבע שעה, עד שהדלעת רכה אך עדיין נגיסה. ** מומלץ להגיש עם אורז לבן. ![]() ![]() לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון בתיאבון! ![]() |