המצרכים (12 מנות):
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-180 מעלות. 2מגררים את הבטטה על פומפייה רחבה. כמות הבטטה המגוררת שאמורה להתקבל היא כ-3 כוסות. פורסים את הבצל הירוק דק מאוד, מניחים את הבטטה המגוררת והבצל הפרוס בצד. 3טורפים בקערה גדולה את הביצים. מוסיפים קוטג', חלב, שמן זית, גבינה מגוררת ומלח לפי הטעם. מערבבים היטב. מוסיפים את הירקות ומערבבים שוב. >> לבלוג של עידית -טעים! 4מוסיפים את קמח הכוסמין, הקמח הלבן, אבקת האפייה והסודה לשתייה. מערבבים רק עד שהקמחים נטעמים בבלילה. 5מעבירים את הבלילה לתבנית של 12 מאפינס עם מנג'טים או משומנת, או לחלופין ל-12 מנג'טים אינדיבידואליים. ממלאים את הבלילה כמעט עד הסוף ונזהרים לא לדחוס. 6אופים כ-40 דקות, עד שהמאפינס משחימים מעט וקיסם שננעץ בהם יוצא יבש. מאפינס בטטה - המרכיבים|צילום: עידית נרקיס כ"ץ, mako אוכלהערות: * אחרי גירור הבטטה על הפומפייה אני אוהבת לקצוץ אותה עם סכין גדולה, כדי לא לקבל רצועות בטטה ארוכות שמבצבצות מתוך המאפינס, אבל זה לא חובה. * אפשר לוותר על הבצל הירוק אם הילדים שלכם בררנים, אבל הוא מקבל מתיקות נהדרת באפייה ומוסיף מאוד לטעם הסופי. * לא חייבים להשתמש בקמח כוסמין מלא, אפשר לאפות את המאפינס גם עם כוס של קמח לבן. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |