להכנת ריבת התות הביתית:1מגרדים את גרגרי הווניל מהמקל החצוי, ומערבבים בקערה עם התותים, הסוכר ומועכים קלות. 2. מכניסים למחבת גדולה או סיר, ומבשלים כ-4 דקות. מוציאים את הקצף בעזרת כף ומצננים.
להכנת הסקונס:3מחממים תנור ל-190 מעלות. מכינים תבנית עם נייר אפייה או סילפט (משטח סיליקון) 4. מכניסים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, הרוזמרין, המלח והחמאה למעבד מזון, ומעבדים ב"פולסים", עד לקבלת תערובת פירורים גסה ומעבירים את התערובת לקערה. 5. מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבוב את השמנת, עד לקבלת בצק אחיד. 6. על משטח מקומח קלות, מגלגלים מעט את הבצק, וחותכים ל-14 חלקים. מגלגלים כל חלק לעיגול (או לכל צורה רצויה אחרת), ויוצרים שקע במרכז (בעזרת הבוהן או בעזרת גב כפית). 7. ממלאים כל שקע בריבת התות הביתית (כחצי כפית לכל לחמנייה), ואופים כ-18-20 דקות, עד לקבלת גוון זהוב. מניחים לצינון על רשת, מחוץ לתנור.
להכנת הזיגוג:8מערבבים את מיץ הלימון ואבקת הסוכר בקערה, ומוסיפים בהדרגה את המים, עד שהתערובת דלילה מספיק למריחה. 9. מטפטפים את הזיגוג על הסקונס (בעזרת כף), ונותנים לו להתייצב כחצי שעה.