https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

זיכרון בסלון: כופתאות קנדליקי

לרגל יום השואה הבינ"ל, הוא יום שחרור אושוויץ, משחזר שורד השואה גדעון לב את המתכון של אימו לכופתאות הצ'כיות המפורסמות, שאהב לאכול בילדותו. מנה שמורכבת בעיקר מקמח ומים, אבל מחזיקה עולם ומלואו

|זיכרון בסלון| פורסם07:10
זיכרון בסלון: קנדליקי  (צילום: עידו רימון לזיכרון בסלון,  יח
צילום: עידו רימון לזיכרון בסלון, יח"צ
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

מבשלים "זיכרון בסלון" עם שורד שואה

שורד השואה גדעון לב נולד בצ'כיה למשפחה יהודית ובגיל 6 הועבר עם משפחתו למחנה הריכוז טרזינשטט. במשך 4 שנים הוא שהה במחנה, חווה אירועים איומים ואיבד 26 נפשות מבני משפחה.

במפגש "זיכרון בסלון" עם עדינה זוסמן, מחברת ספרי בישול, הוא משחזר את מנת הקנדליקי שאימו נהגה להכין: כופתאות צ'כיות מסורתיות שמכילות בעיקר קמח ומים. את הכופתאות אפשר למלא במילויים שונים כמו פירות, בשר וירקות, וכמובן ניתן להכין אותן ללא מילוי כלל. הכופתאות עוברות בישול במים רותחים ורצוי לאכול אותן מיד שהן מוכנות, לצד תוספת בשר ורוטב.

המצרכים :

  • 1 קילו קמח
  • 50 גרם שמרים יבשים
  • כפית סוכר לבן רגיל
  • חצי כפית מלח
  • 2 ביצים, טרופות
  • חצי ליטר חלב, פושר
  • 2 צנימים קטנים

אופן ההכנה:

1מעבירים את הקמח דרך מסננת לתוך קערה גדולה.

2יוצרים גומה באמצע הקמח ומכניסים את השמרים. שופכים על השמרים חצי כוס מים פושרים, ומעל מפזרים את הסוכר. מפזרים את המלח על הדפנות של הקמח (רחוק מהשמרים).

3מוסיפים את הביצים למרכז. מערבבים את החומרים ומניחים לכ-5 דקות.

זיכרון בסלון: קנדליקי - ההכנהקנדליקי - ההכנה|צילום: עידו רימון לזיכרון בסלון, יח"צזיכרון בסלון: גדעון לב מבשלזיכרון בסלון: גדעון לב מבשל|צילום: עידו רימון לזיכרון בסלון, יח"צ

4ממשיכים לערבב במקל עץ, ותוך כדי ערבוב מוסיפים בהדרגה את החלב - עד שמגיעים לבצק חלקלק. שוברים את הצנימים לחלקים קטנים, מוסיפים לבצק וממשיכים לערבב.

5מפזרים קצת קמח על הדפנות של הקערה ועל הבצק, מכסים במגבת ומתפיחים כשעה.

6לוחצים ודוחסים את הבצק לתוך הקערה, ומניחים לתפיחה של שעה נוספת, עד שהוא חוזר לאותו הגובה.

7מוציאים את הבצק למשטח מקומח ויוצרים 6-7 חתיכות בצורת אליפסה.

8מבשלים את אליפסות הבצק במים רותחים 10-20 דקות. נועצים מקל עץ באמצע הבצק, ואם הוא יבש סימן שאפשר להוציא מהמים.

9לוקחים חוט תפירה עבה, ויוצרים איתו מין צורת איקס שפורסת לנו את הקנדליקי לצורה המושלמת.

10מגישים את הקנדליקי לצד בשר עסיסי עם רוטב מעל.

>> לאתר זיכרון בסלון https://www.zikaronbasalon.com/

הנצחת סיפורי השואה בדרך מקורית זו היא פרי יוזמת ההסתדרות הציונית העולמית, המחלקה לישראל ולהנצחת השואה בישראל ובתפוצות, ומטרתה להנציח את קורבנות השואה באמצעות פרויקטים חוצי יבשות, תרבויות, תכנים ומגזרים.

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il