1 מערבבים בקערה (או קופסה) קמח, שמרים, מלח, דבש, שמן זית ומים. יתקבל בצק מאוד מאוד דביק (אם הוא לא דביק מאוד – מוסיפים עוד קצת מים).
2 מוסיפים את התרד והגבינה ומערבבים שוב היטב. הבצק עדיין יהיה מאוד דביק. מכסים בניילון (אם זו קופסה – במכסה) ומניחים לשעה וחצי.
3 מרטיבים את הידיים ומקפלים את הבצק (מרימים אותו ומניחים על עצמו, ראו בסרטון). מכסים שוב וממתינים חצי שעה.
4 מקפלים שוב, מכסים, ממתינים עוד חצי שעה ומקפלים בפעם השלישית. מכסים לעוד חצי שעה.
5 מקמחים היטב משטח עבודה ומחממים תנור ל-230 מעלות.
6 מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומקמחים מעט.
7 הופכים את הקערה עם הבצק על המשטח המקומח ומקמחים את החלק העליון של הבצק.
8 בעזרת הידיים מועכים את הבצק בעדינות לריבוע.
9 חותכים את הבצק ל-9 ריבועים בעזרת קלף או סכין.
10 מרימים את ריבועי הבצק בעדינות בעזרת הקלף ומעבירים לתבנית באופן מרווח.
11 אופים 20-25 דקות, עד שהג'בטות שחומות למראה. מגישים טרי.
ג'בטות ללא לישה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
ג'בטות תרד וגאודה מבצק ללא לישה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
בתיאבון!