קובאנה מהירה ללא גלוטןמאפה תימני מסורתי בגרסה מהירה ונטולת גלוטןרות טרכטמן|טעים ללא גלוטן, הוצאת ב.דיזיין| פורסם29/09/1312:04 ![]() צילום: אסף רונן, טעים ללא גלוטן, הוצאת ב.דיזיין  | 
 הקובאנה המקורית דורשת אפייה איטית שנמשכת לילה שלם, אבל שווה לחכות לה. לשם כך יש לוותר על בישול הבצק על להבת הכיריים ולאפות ישירות בתנור. לפני האפייה יש להניח על בצק הקובאנה קוביות קטנות של חמאה (כ-50 גרם) ולאפות בחום שבת. המצרכים :
 אופן ההכנה:1מנפים את הקמחים בקערה. מוסיפים גרעיני דלעת, סיבים, גואר גאם ומלח ומערבבים היטב. לתערובת מוסיפים את השמרים היבשים והסוכר ומערבבים. 2מוזגים בהדרגה את המים ולשים היטב בידיים עד לקבלת בצק דביק. את הבצק מכסים בניילון ומניחים להתפחה במקום חמים ל-20 דקות. 3מחלקים את הבצק לשמונה כדורים. כל אחד מהכדורים פותחים, מברישים בחמאה מומסת, סוגרים שוב לכדור ומניחים בסיר מיוחד לקובאנה משומן היטב. מניחים זה ליד זה בתחתית הסיר את הכדורים ומעל מוזגים את החמאה המומסת שנותרה. 4מכסים את הקובנה בנייר אפייה ומניחים להתפחה נוספת למשך 20 דקות. לאחר התפיחה סוגרים את סיר הקובאנה במכסה ומניחים על להבת כיריים נמוכה. 5לאחר 20 דקות מעבירים את סיר הקובאנה הסגור מהכיריים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך כשעה. מסירים את המכסה וממשיכים לאפות עד להשחמה. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! תגיות:ללא גלוטן https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9C%D7%9C%D7%90+%D7%92%D7%9C%D7%95%D7%98%D7%9Fקובנה https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%A7%D7%95%D7%91%D7%A0%D7%94אוכל תימני https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%90%D7%95%D7%9B%D7%9C+%D7%AA%D7%99%D7%9E%D7%A0%D7%99מתכונים תימניים https://www.mako.co.il/Tagit/%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D+%D7%AA%D7%99%D7%9E%D7%A0%D7%99%D7%99%D7%9D ![]()  | 
| מדורים | 
| תכניות קשת 12 | 
| שימושון | 
| מיוחדים | 
| קניות והטבות | 
| https://eshkolot.co.il/ | http://casttime.com/ | http://www.bynetsoft.co.il/ | http://www.acum.org.il/ |