https://www.mako.co.il/אוכל
javascript:void(0)javascript:void(0)
אוכל https://www.mako.co.il/food?partner=ChannelHeader

קובאנה מהירה ללא גלוטן

מאפה תימני מסורתי בגרסה מהירה ונטולת גלוטן

|טעים ללא גלוטן, הוצאת ב.דיזיין| פורסם12:04
טעים ללא גלוטן - קובאנה מהירה (צילום: אסף רונן, טעים ללא גלוטן, הוצאת ב.דיזיין )
צילום: אסף רונן, טעים ללא גלוטן, הוצאת ב.דיזיין
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

הקובאנה המקורית דורשת אפייה איטית שנמשכת לילה שלם, אבל שווה לחכות לה. לשם כך יש לוותר על בישול הבצק על להבת הכיריים ולאפות ישירות בתנור. לפני האפייה יש להניח על בצק הקובאנה קוביות קטנות של חמאה (כ-50 גרם) ולאפות בחום שבת.

המצרכים :

  • סיר ג'חנון
  • 1/4 1 כוסות תערובת קמח ללחם (נטול גלוטן)
  • 1/4 1 כוסות קמח קונדיטור
  • 1/4 כפית גרעיני דלעת טחונים
  • 1 כף סיבים תזונתיים
  • 1 כפית גואר גאם או קסנטאן גאם
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף סוכר
  • 2 כוסות מים פושרים
  • 100 גרם חמאה מומסת

אופן ההכנה:

1מנפים את הקמחים בקערה. מוסיפים גרעיני דלעת, סיבים, גואר גאם ומלח ומערבבים היטב. לתערובת מוסיפים את השמרים היבשים והסוכר ומערבבים.

2מוזגים בהדרגה את המים ולשים היטב בידיים עד לקבלת בצק דביק. את הבצק מכסים בניילון ומניחים להתפחה במקום חמים ל-20 דקות.

3מחלקים את הבצק לשמונה כדורים. כל אחד מהכדורים פותחים, מברישים בחמאה מומסת, סוגרים שוב לכדור ומניחים בסיר מיוחד לקובאנה משומן היטב. מניחים זה ליד זה בתחתית הסיר את הכדורים ומעל מוזגים את החמאה המומסת שנותרה.

4מכסים את הקובנה בנייר אפייה ומניחים להתפחה נוספת למשך 20 דקות. לאחר התפיחה סוגרים את סיר הקובאנה במכסה ומניחים על להבת כיריים נמוכה.

5לאחר 20 דקות מעבירים את סיר הקובאנה הסגור מהכיריים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך כשעה. מסירים את המכסה וממשיכים לאפות עד להשחמה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

https://www.mako.co.il/food-cooking_magazine/Article-16368bfe3987251006.htm
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
https://eshkolot.co.il/http://casttime.com/http://www.bynetsoft.co.il/http://www.acum.org.il/
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il