1 מערבבים בקערת המיקסר מחצית מכמות המים, שמרים, סוכר ומלח. מתקינים את וו הלישה ומפעילים במהירות איטית-בינונית. מוסיפים לאט לאט קמח, ביצה ושמן זית, ואז את יתרת המים (לאט לאט, לא בטוח שתצטרכו את כל הכמות).
2 לשים כ-10 דקות, עד לקבלת בצק רך וגמיש.
3 משמנים מעט קערה, מעבירים את הבצק ומכסים בניילון נצמד ובמגבת. מניחים להתפחה של כשעה וחצי.
4 מעבירים את הבצק למשטח נוח לעבודה ומחלקים לכדורים של 70 גרם כל אחד. מכסים את הכדורים במגבת ומניחים ל-10 דקות.
5 מקמחים מעט את משטח העבודה ופותחים כל כדור בצק לרצועה ארוכה בעזרת מערוך. מניחים נקניקייה בקצה שקרוב אליכם ומגלגלים ללחמנייה.
לפני האפייה | צילום:
נופר צור, mako אוכל
איזו תיבה סידרנו למשה! | צילום:
נופר צור, mako אוכל
לחמניות משה בתיבה | צילום:
נופר צור, mako אוכל
6 מסדרים את הלחמניות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה, מכסים במגבת ומתפיחים 30 דקות.
7 מחממים תנור ל-180 מעלות. כשהלחמניות תפוחות מברישים אותן בביצה טרופה ומקשטים בשומשום.
8 אופים 15-20 דקות, עד להזהבה. מגישים חם עם מלא קטשופ וחרדל ליד.