אחרי חיפושים ארוכים והמון ניסויים מצאתי את המתכון המושלם לעוגיות שוקולד צ'יפס חלביות מדויקות. הן בדיוק בגודל הנכון, במתיקות הנכונה ובמרקם הנכון, עם איזון מושלם בין קריספיות לנימוחות שכל עוגיית שוקולד צ'יפס צריכה. הן קלות להכנה, ואם עוקבים בדיוק אחרי ההוראות מקבלים את העוגייה המושלמת. המתכון מתוך הספר בייקרי 365 וחברים. המצרכים :לכ-40 עוגיות:
 אופן ההכנה:1מערבלים את החמאה ושני סוגי הסוכר במיקסר עם וו גיטרה עד שהתערובת מתאחדת ונהיית קרמית, ולא יותר (בערך 2 דקות). 2מוסיפים פנימה את הביצים ותמצית הווניל ומערבלים עד לקבלת תערובת חלקה וקרמית. אם צריך, מגרדים מעט את דופנות הקערה. 3מוסיפים פנימה את הקמח, אבקת האפייה, המלח ופצפוצי השוקולד ומערבלים רק עד לקבלת בצק אחיד ופיזור אחיד של השוקולד. 4מרפדים מגש בנייר אפייה. קורצים מיד מהבצק עיגולים במשקל כ-40 גרם כל אחד ומסדרים בצפיפות. אפשר לעשות זאת במהירות וביעילות בעזרת כף גלידה קטנה.  עכשיו למקרר|צילום: דרור כהן, בייקרי 365 וחברים5מעבירים את המגש למקרר למשך 2-4 שעות (אפשר גם ללילה, אבל זה הזמן האופטימלי). 6מוציאים את הכדורים מהמקרר ומסדרים אותם באופן מרווח על תבניות מרופדות בנייר אפייה (כ-16 בתבנית). משאירים את העוגיות בחוץ בטמפרטורת החדר כשעה. 7מחממים תנור ל-180 מעלות עם טורבו. 8אופים את העוגיות 11 דקות, עד שהן משתטחות, מזהיבות מעט אבל לא משחימות יותר מדי ועדיין רכות למגע. רצוי לאפות תבנית אחת בכל פעם, לקבלת אפייה אחידה. 9מצננים את העוגיות לחלוטין. שומרים בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר עד שבוע. טיפים של מערכת mako אוכל לעוגיות שוקולד צ'יפס:
 ![]()  | 
| מדורים | 
| תכניות קשת 12 | 
| שימושון | 
| מיוחדים | 
| קניות והטבות |