כדורי שוקולד בגביעמתפשים מתכון קל ומנצח לכדורי שוקולד? אתם חייבים לנסות את כדורי השוקולד האלה, שהם גם מעולים כשלעצמם וגם זוכים לשדרוג מקסים בהגשה
צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
|
המצרכים (20 מנות):לכדורי השוקולד:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 חותכים את הבראוניז לקוביות קטנות או מפוררים בידיים.
קוצצים את עוגת הבראוניז | צילום:
שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
2 מפוררים את הביסקוויטים לפירורים גסים (מומלץ להשאיר גם כמה שברים גדולים יותר). אפשר לעשות את זה במעבד מזון או להכניס אותם לשקית ניילון ולדפוק בעדינות עם מערוך – רק שימו לב שלא יהפכו לפירורים. 3 מכניסים את הבראוניז והביסקוויטים לקערה.
ביסקוויטים, ביסקוויטים, בראוניז | צילום:
שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
4 מערבבים בנפרד חמאה מומסת עם שוקולית וחלב ושופכים לתוך הקערה. מערבבים היטב.
מזה נכין את הכדורים | צילום:
שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
5 יוצרים כדורים בידיים ומניחים בצד. 6 בינתיים לוקחים את גביעי הגלידה ומנסרים בזהירות, שלא יישברו, את השליש העליון בעזרת סכין משוננת וחדה.
מקצרים את הגביעים | צילום:
שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
7 מצמידים לכל גביע כדור שוקולד, מהדקים ומכניסים למקרר לכשעתיים.
כדורי השוקולד בביתם החדש | צילום:
שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
8 הציפוי: ממיסים בזהירות את השוקולד במיקרו או בבן מארי. מוסיפים את השמן ומערבבים היטב. 9 מוציאים את הגביעים מהמקרר, טובלים את הכדורים בשוקולד המומס ומנערים עודפים. מדביקים סוכריית עדשים בקצה ומחזירים לקירור עד שהשוקולד מתקשה.
מצפים בשוקולד | צילום:
שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
ו... מוכן! | צילום:
שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
>> ואם בא לכם דווקא על כדורי השוקולד הקלאסיים - יש לנו מתכון מצוין
|