אוכל
אוכל

פאי שוקולד

פאי שוקולד טעים, עשיר ומפנק, שהסוד שלו טמון בבצק - פריך כמו שצריך, דק כמו שאנחנו אוהבים וכל כך קל להכנה, שתכף הכנו עוד אחד. הראשון נגמר לפני שהספקנו למצמץ, השני כבר נכנס לתנור

|mako אוכל| פורסם07:31
פאי שוקולד  (צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל)
צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל
Rating:4.3222reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (6 מנות):

לבצק (תבנית פאי מתפרקת בקוטר 20 ס"מ):

  • 200 גרם קמח (כוס וחצי פחות כף)
  • 90 גרם מרגרינה קרה
  • 50 גרם אבקת סוכר (חצי כוס פחות כף)
  • קורט מלח
  • ביצה

למלית:

  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 250 מ"ל (מכל) שמנת מתוקה
  • ביצה + חלמון נוסף
  • 2 כפות (40 גרם) סוכר
  • קורט מלח
  • 2 כפות ברנדי

לקישוט:

  • פניני שוקולד (להשיג בחנויות מתמחות)

אופן ההכנה:

1לבצק: שמים בקערת המיקסר (או במעבד מזון) קמח, מרגרינה, אבקת סוכר ומלח. מעבדים עד שמתקבלים פירורים עדינים. מוסיפים ביצה ומעבדים בקצרה עד שהבצק מתגבש לכדור.

2אוספים את הבצק, משטחים אותו לצורת פיתה ומכניסים למקרר לכשעה.

3מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לעלה דקיק על משטח עבודה מקומח ומרפדים תבנית פאי. מכניסים למקפיא לחצי שעה.

בצק לפני האפייהבצק לפני האפייה|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל

4מחממים תנור ל-180 מעלות, מוציאים את הבצק מהמקפיא, מצמידים אליו רדיד אלומיניום, שופכים לתוך התבנית משקולות אפייה (אפשר שעועית יבשה או קטניות אחרות שישמשו כמשקולות) ואופים (מה שנקרא אפייה עיוורת) כ-15 דקות.

5מוציאים מהתנור, מסלקים את המשקולות ואת רדיד האלומניום ומצננים מעט.

6למלית: קוצצים את השוקולד. בסיר קטן מביאים את השמנת לסף רתיחה ויוצקים אותה על השוקולד הקצוץ. מערבבים עד שהשוקולד נמס לחלוטין.

7מוסיפים את הביצה, החלמון, הסוכר והמלח ומערבבים היטב.

8מוסיפים את הברנדי ומערבבים.

9יוצקים את התערובת על הקלתית, מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות.

10מוציאים מהתנור ומקשטים בפניני שוקולד.

לבלוג של שרית -מיס פטל

>> בשבוע שעבר הכנו עוגיות ריבה ושוקולד>> והנה טוסט טורטיה גבינתי שמכינים במחבת

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il