פאי שוקולדפאי שוקולד טעים, עשיר ומפנק, שהסוד שלו טמון בבצק - פריך כמו שצריך, דק כמו שאנחנו אוהבים וכל כך קל להכנה, שתכף הכנו עוד אחד. הראשון נגמר לפני שהספקנו למצמץ, השני כבר נכנס לתנור![]() צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל |
המצרכים (6 מנות):לבצק (תבנית פאי מתפרקת בקוטר 20 ס"מ):
למלית:
לקישוט:
אופן ההכנה:1לבצק: שמים בקערת המיקסר (או במעבד מזון) קמח, מרגרינה, אבקת סוכר ומלח. מעבדים עד שמתקבלים פירורים עדינים. מוסיפים ביצה ומעבדים בקצרה עד שהבצק מתגבש לכדור. 2אוספים את הבצק, משטחים אותו לצורת פיתה ומכניסים למקרר לכשעה. 3מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לעלה דקיק על משטח עבודה מקומח ומרפדים תבנית פאי. מכניסים למקפיא לחצי שעה. בצק לפני האפייה|צילום: שרית נובק - מיס פטל, mako אוכל4מחממים תנור ל-180 מעלות, מוציאים את הבצק מהמקפיא, מצמידים אליו רדיד אלומיניום, שופכים לתוך התבנית משקולות אפייה (אפשר שעועית יבשה או קטניות אחרות שישמשו כמשקולות) ואופים (מה שנקרא אפייה עיוורת) כ-15 דקות. 5מוציאים מהתנור, מסלקים את המשקולות ואת רדיד האלומניום ומצננים מעט. 6למלית: קוצצים את השוקולד. בסיר קטן מביאים את השמנת לסף רתיחה ויוצקים אותה על השוקולד הקצוץ. מערבבים עד שהשוקולד נמס לחלוטין. 7מוסיפים את הביצה, החלמון, הסוכר והמלח ומערבבים היטב. 8מוסיפים את הברנדי ומערבבים. 9יוצקים את התערובת על הקלתית, מכניסים לתנור ואופים כ-20 דקות. 10מוציאים מהתנור ומקשטים בפניני שוקולד. לבלוג של שרית -מיס פטל >> בשבוע שעבר הכנו עוגיות ריבה ושוקולד>> והנה טוסט טורטיה גבינתי שמכינים במחבת ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |