אוכל
אוכל

מיני פאי בראוניז

מתכון נפלא שבו הבראוניז נפגשים עם בצק פריך ונותנים בפה הצגה של ביס מושלם. ולא, לא עלה בדעתנו להשקיע בזה יותר משעה. למה, אנחנו עובדים פה אצל מישהו?

|mako אוכל| פורסם07:34
מיני פאי בראוניז (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
צילום: קרן אגם, mako אוכל
Rating:4.4117reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק (ל-12-14 מאפינס):

  • כוס וחצי (210 גרם) קמח לבן רגיל
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 2-3 כפות מים קרים מאוד

למלית בראוניז:

  • 200 גרם חמאה
  • 200 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 4 ביצים גודל L
  • כוס (200 גרם) סוכר לבן או חום בהיר
  • חצי כפית תמצית וניל
  • רבע כפית מלח
  • שלושת רבעי כוס קמח לבן רגיל (105 גרם)

לעיטור:

  • אבקת סוכר (לא חובה)
  • 5 תותים, חתוכים לרבעים

אופן ההכנה:

1הבצק: מעבדים קמח ואבקת סוכר במעבד מזון עם להב פלדה. מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים עד לקבלת פירורים. מוסיפים כף מים ומעבדים לכדור (אם הבצק לא מתאחד מוסיפים בכל פעם כפית מים נוספת). אם אין מעבד מזון מכינים את הבצק בקערה, ומפוררים את החמאה פנימה בעזרת האצבעות.

2עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לצינון של חצי שעה.

3מרדדים את הבצק הקר למלבן גדול בעובי 2 מ"מ.

מיני פאי בראוניז מחוץ לתבניתבמלוא תפארתם|צילום: קרן אגם, mako אוכלמיני פאי בראוניז - מבפניםרואים שזה עוד רטוב?|צילום: קרן אגם, mako אוכל

4בעזרת חותכן קורצים מהבצק עיגולים בקוטר של כ-8 ס"מ. מסדרים את עיגולי הבצק בשקעים של תבנית מאפינס ומהדקים לדפנות. מכניסים את התבנית למקפיא ל-15 דקות.

5בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים את הבצק 7-8 דקות, עד שהבצק משתזף מעט.

6מכינים את המלית: ממיסים במיקרוגל בקערה חסינת חום שוקולד וחמאה. מערבבים.

7טורפים בקערה ביצים וסוכר 2-3 דקות, עד לקבלת תערובת מעט תפוחה ובהירה (אפשר להקציף במיקסר). מוסיפים תמצית וניל וטורפים שוב.

8מוסיפים את תערובת השוקולד והחמאה המומסים לקערת הביצים ומערבבים לתערובת אחידה.

9מוסיפים מלח, מנפים פנימה את הקמח ומערבבים היטב.

>> לבלוג של קרן אגם

>> לסדנאות של קרן אגם

מיני פאי בראוניז בתבניתבתבנית|צילום: קרן אגם, mako אוכל

10בעזרת כף גלידה קפיצית או כל כף אחרת מעבירים את מלית הבראוניז לתוך הבצק הפריך שבתבנית המאפינס. ממלאים עד גובה התבנית.

11אופים 12-13 דקות, עד שקיסם שמוחדר לאמצע התבנית יוצא רטוב קצת עם פירורים לחים (הבראוניז מוכנים כאשר החלק העליון שלהם נראה מוכן וסדוק אבל בפנים הם עדיין מעט רכים). מוציאים ומצננים מעט. שימו לב, זמן האפייה בבראוניז חשוב ביותר - אם מפספסים ואופים אותם קצת יותר ממה שנדרש הם הופכים לעוגת שוקולד, וחבל.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il