1 מחממים תנור ל-170 מעלות, טורבו.
2 טורפים את הביצים והסוכר בקערה לקבלת קצף תפוח.
עוגת קפה ואגוזים. קערה, מטרפה וזהו | צילום:
חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
עוגת קפה ואגוזים. עוד זווית אחת ודי | צילום:
חנושה (בת חן שמעיה), mako אוכל
3 מוסיפים את השמן, את הקפה עם המים הרותחים ואת הווניל.
4 מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שהוא נטמע (ערבוב יתר יגרום לעוגה לצאת דחוסה).
5 מעבירים את התערובת לתבנית משומנת או מרופדת נייר אפייה, ואופים 15 דקות.
6 תערובת האגוזים: מערבבים את האגוזים, הסוכר והקינמון, ומפזרים על העוגה (אם נפזר אותם לפני האפייה הם ישקעו בבלילה). אפשר לוותר על הקינמון והסוכר ולפזר אגוזים בלבד.
7 מחזירים את העוגה לתנור לעוד 30 דקות, או עד שקיסם שננעץ בה יוצא יבש. מזלפים מייפל על העוגה החמה.
לעוד מתכונים מטריפים של חנושה
בתיאבון!