עוגת תמרים ופקאניםאחת העוגות המנצחות של מירי צדוק מבלוג עוגה לשבת: משתמשים בפחות סוכר כי התמרים מספקים כל מה שצריך, המרקם רך ועסיסי ומעל הכל פקאנים פריכים. עוגה מושלמת לט"ו בשבט, לשבת ולחיים באופן כללי![]()
צילום: מירי צדוק, עוגה לשבת
|
המצרכים :לתבנית קפיצית 26 ס"מ:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. 2 מגלענים את התמרים, מעבירים לקערה ושופכים עליהם 2 כוסות מים רותחים. מוסיפים כפית שטוחה סודה לשתייה ומשרים במשך 5 דקות לריכוך התמרים. 3 מעבירים את התמרים עם המים למיקסר עם וו גיטרה. מערבבים תחילה לאט ואז מגבירים את המהירות עד לקבלת עיסה חלקה. מעבירים את העיסה לקערה אחרת. 4 באותה קערת מיקסר (בלי לשטוף) מוסיפים 4 ביצים וחצי כוס סוכר קנים, ומקציפים במשך 3 דקות עד לקבלת קצף לבן ותפוח. ![]() 5 מאטים את פעולת המיקסר ומוספים חצי כוס שמן בזילוף איטי. מוסיפים את תערובת התמרים ולבסוף מנפים לבפנים את הקמח. 6 מעבירים את הבלילה לתבנית אפייה עגולה קפיצית בקוטר 26 ס"מ מכוסה בנייר אפייה. 7 מפזרים פקאנים שבורים בצורה אחידה. 8 מכניסים לתנור למשך 55-50 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים. 9 מוציאים את העוגה מהתנור וכשהיא חמה מברישים מעליה סירופ מייפל. המתכון המקורי ועוד מתכונים מעולים באינסטגרם עוגה לשבת בתיאבון! ![]() |