
שניצל בתנורהמתכון שיחסוך לכם גם טיגון, גם כלים (הכל כאן קורה בקערה אחת!), גם ניחוח שמן וגם קלוריות. מה הוא לא יחסוך לכם? את ההנאה העצומה משניצלים טריים. אלה כל הסודות, רק שימו לב: את השניצלים האלה חשוב לאכול מיד![]() צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל |
אין מי שלא אוהב לאכול שניצל, אבל יש הרבה אנשים שלא אוהבים לטגן אותם. כי זה דורש כמה קערות, זמן של טיגון ותשומת לב, עושה ריח בכל הבית, וטיגון זה הרי לא הדבר הכי בריא שיש. הגרסה האפויה שלפניכם יוצאת טעימה מאוד, בעיקר אם אוכלים את השניצלים מיד בצאתם מהתנור. אז לא, זה לא כמו שניצל שיצא כרגע מהשמן, אבל זה אחלה אחלה שניצל. הכי חשוב: שהציפוי יהיה זהוב ופריך והפנים יהיה עשוי אבל לא יבש. ואם אפשר, שלא תישאר ערימת כלים. חזה עוף: פרוס אבל לא דק מדי. שיהיה בשר בביס. הכל בכלי אחד: קערה גדולה שבה ה-כל קורה. גם רטובים וגם יבשים. זה נוגד את כל חוקי הטבע, אבל זה עובד. קימוח: מפזרים קמח על נתחי העוף בשכבה דקיקה ממש. הכי נוח לפדר בעזרת מסננת. בלילה: ביצה גדולה טרופה עם סויה תעשה את העבודה. אפשר להוסיף גם חרדל, שום ודבש, ויש כאלה שפשוט מוסיפים טריאקי. השריה מקדימה: אפשר, אבל לא חובה! אם רוצים את העוף רך במיוחדאפשר להשרות אותומבעוד מועד ברוטב סויה או בבריין (מי מלח). ציפוי: עבה והדוק של פירורי לחם. אפשר פנקו יפניים, שהם עבים ופריכים. אפשר לתבל ולהעשיר אותם בכל מיני תבלינים, כמו פפריקה, שומשום, עשבי תיבול ואבקת שום. חום: גבוה ויבש. כלומר 220 מעלות על טורבו. אם יש לכם אייר פרייר – מומלץ! חשוב! אם לא הופכים את השניצלים במהלך האפייה צריך להוציא אותם מהתנור ומיד להפוך, כי החלק התחתון יוצא קצת רטוב ולא קראנצ׳י. אני מניחה על רשת כדי שהחום לא יהרוס את הפריכות. מגישיםמיד! לא מומלץ להכין מראש. המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1מחממים תנור ל-220 מעלות, על טורבו. 2מניחים את נתחי העוף בתפזורת בקערה. מפדרים אותם בקמח בעזרת מסננת דקה, ועורמים בצד הקערה. שניצל בתנור. זה המתכון המנצח|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל מלכלכים רק קערה אחת!|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכל3באותה קערה טורפים ביצה עם רוטב סויה לתערובת אחידה ומגלגלים בתוכה את נתחי העוף. 4מוסיפים את פירורי הלחם ומהדקים היטב מכל הצדדים לציפוי עבה ואחיד. 5מסדרים את השניצלים בתבנית מרופדת נייר אפייה ואופים 12 דקות (אפשר לרסס בספריי שמן את נייר האפייה ושוב את השניצלים מלמעלה, לא חובה). הופכים ואופים עוד 5 דקות (או שפשוט ממשיכים לאפות וזוכרים להפוך כל נתח מיד כשהוא יוצא מהתנור). 6מגישים מיד. שניצל אפוי בתנור. חשוב להגיש מיד|צילום: נמרוד סונדרס, mako אוכללבלוג של אורלי ונמרוד -סיר פלא בתיאבון! תגיות:שניצל ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |