אוכל
אוכל
מתכוני עוף

שיפודי פרגית בגריל, ריזוטו עדשים ועגבנייה צלויה

המנגל העממי משתדרג לארוחת גורמה טעימה ועסיסית

|מסעדת אוליב ליף| פורסם11:36
שיפודי פרגית בגריל, ריזוטו עדשים ועגבנייה צלויה (צילום:  יחסי ציבור )
צילום: יחסי ציבור
Rating:4.417reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות-

המצרכים (4 מנות):

  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות

  • 1 בצל סגול חתוך לקוביות
  • 4 פרגיות חתוכות לקוביות
  • מלח פלפל
  • ½ כפית סומק
  • 1 כף חומץ

לתוספות

  • 1 כוס אורז בסמטי

  • 1.1/2 כוס מים רותחים
  • 80 גרם עדשים שחורות
  • 2 עגבניות חצויות
  • 1 בצל חתוך לרצועות
  • 1 כפית כמון
  • ¼ כוס שמן זית

אופן ההכנה:

1חותכים את הפרגיות, הבצל והפלפל לקוביות של 2 ס"מ על 2 ס"מ.

2מתבלים במלח, פלפל, סומק, חומץ ושמן זית. משפדים בשיפודי עץ שהושרו במשך כעשר דקות במים.

3צורבים את הנתחים במחבת פסים או על מנגל פחמים - המעניק לנתח טעמים עשירים בהרבה.

4להכנת המג'דרה: מבשלים את העדשים בסיר קטן במשך 25 דקות, עד שהעדשים הופכות לרכות. מסננים ומניחים בצד.

5מאדים את האורז בסיר בעל תחתית כפולה, עם תוספת של מעט שמן זית - עד שהאורז הופך חם.

6מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים מים חמים, מערבבים ומכסים את הסיר. מבשלים על אש נמוכה במשך כ-15 דקות עד שהאורז מוכן.

7במחבת נוספת מטגנים בצל עם מעט שמן זית (עד שמזהיב), מוסיפים את האורז והעדשים ומתבלים במעט כמון ושמן.

8חותכים שתי עגבניות לחצי, מתבלים במלח, פלפל ושמן זית וצורבים על מחבת פסים חמה או על הגריל.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il