אוכל
אוכל
מתכוני עוף

עוף בקראסט מלח

מנת עוף מרשימה, פשוטה וטעימה עם רוטב ירקרק שרק מוסיף

|mako אוכל| פורסם15:03
עוף בקראסט מלח (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
Rating:2.211reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (4 מנות):

  • עוף שלם (מס' 2, בערך 1.8 קילו)

  • 3 ק"ג מלח גס
  • 4 חלבונים
  • 1 כפית זרעי הל
  • 2 כפיות כוסברה יבשה
  • 2 ענפי רוזמרין יבשים
  • קליפה מגוררת מ-3 לימונים

לרוטב סוס ורט:

  • 200 גרם מיונז

  • 2.5 כפות שורש חזרת מגורד
  • מלח, לפי הטעם
  • חופן שמיר קצוץ
  • צרור פטרוזיליה, קצוץ
  • 5 כפות עירית קצוצה
  • 400 גרם שמנת פרווה לא ממותקת (אם לא שומרים כשרות, עדיף קרם פרש)
  • קליפה מגוררת מ-2 לימונים

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-180 מעלות.

2מערבבים את המלח, החלבונים, התבלינים, הרוזמרין וקליפת הלימון, עד שנוצרת עיסה אחידה.

3עוטפים את העוף היטב בעיסה, כך שיהיה מכוסה באופן אחיד מכל הצדדים. אופים כשעה וחצי.

4מכינים את הרוטב בזמן שהעוף בתנור: מערבבים את כל המרכיבים עד לקבל רוטב ירוק סמיך.

5מסירים את מעטה המלח בעזרת סכין מסור. מנגבים קצת במגבת מטבח ומחלקים את העוף למנות.

6מגישים עם הרוטב ועם סלט עלים ירוק.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il