
קציצות פרגית בסגנון מפרוםקציצות פרגית עסיסיות וטעימות במיוחד, עם הרבה תבלינים ורוטב עגבניות סמיך ומנחם
עינב בובליל
| לכבוד שבת קודש 2 - מועדים וחגים, הוצאה פרטית
| פורסם 06/05/25 09:27
צילום: נמרוד סונדרס, יחסי ציבור
|
המצרכים (6 מנות):לקציצות:
לטיגון:
לרוטב:
אופן ההכנה:1 הקציצות: בקערה גדולה מערבבים את הפרגיות הטחונות, הכוסברה, הפטרוזיליה, הסלרי, הבצל, השום, פירורי הלחם, המלח, הפלפל, הראס אל חנות, הפפריקה, הכורכום והשמן. 2 יוצרים מהתערובת קציצות ומכניסים למקרר לחצי שעה. 3 הטיגון: מכינים שתי קערות: אחת עם קמח והשנייה עם ביצה, מים, רסק עגבניות, ראס אל חנות ומלח. 4 טובלים כל קציצה בקמח ואחר כך בביצה הטרופה ומטגנים עד להזהבה. 5 הרוטב: מחממים את השמן במחבת, מטגנים את הבצלים עד להזהבה ומוסיפים את השום, הפפריקה, המלח, הפלפל, הכמון ואבקת המרק. פותחים את התבלינים בשמן ומוסיפים את הסלרי. 6 מוסיפים כוס מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את רסק העגבניות והסוכר ומבשלים. מוסיפים עוד 2 כוסות מים ומביאים שוב לרתיחה. 7 מוסיפים את הקציצות לסיר הרוטב, מפזרים מעל ראס אל חנות או בהרט ומבשלים על אש נמוכה כ-30 דקות, עד שהרוטב מסמיך.
המתכונים מתוך ספר המתכונים של עינב בובליל "לכבוד שבת חודש 2 - מועדים וחגים". מחיר: 139 שקלים. לרכישה והזמנות
|