
ניוקי חמד ופרמזן ברוטב פטריות שמנת וקצף כמהיןניוקי גבינות מטוגן ברוטב עשיר של שמנת ומגוון סוגי פטריות![]() |
המצרכים (6 מנות):לניוקי:
לטיגון הניוקי:
לרוטב פטריות:
לקישוט:
אופן ההכנה:1מכינים את הניוקי: מערבלים את כל החומרים במעבד מזון לתערובת אחידה. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר עגול בקוטר 1 ס"מ ומצננים כ-30 דקות במקרר. 2מביאים לרתיחה 2 ליטר מים עם 2 כפיות מלח. מזלפים ניוקי של כ-2 ס"מ (חותכים בסכין את הקצה בצמוד לצנתר) הישר לתוך סיר המים הרותחים. כאשר הניוקי צפים, מוציאים אותם לצלחת בעזרת כף מחוררת. 3בסמוך להגשה מחממים חמאה במחבת ומקפיצים את הניוקי המבושלים עד לקבלת גוון זהוב. 4מכינים את הרוטב: מחממים במחבת חמאה ושמן זית ומטגנים בצל קצוץ ושום כ-5 דקות עד להזהבה. מוסיפים פטריות ומטגנים כ-8 דקות עד להזהבה. מוסיפים ממרח כמהין, מלח ופלפל ומערבבים. מוסיפים שני סוגי שמנת, מביאים לסף רתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים 5 דקות עד להסמכה. 5מבשלים יחד ומגישים: מוסיפים את הניוקי לרוטב ומבשלים כדקה עד שהרוטב עוטף את כל הניוקי. מעבירים לצלחות. 6מסדרים מעל פטרוזיליה ועגבניות שרי. יוצרים שבבי פרמזן בעזרת קולפן ומפזרים מעל. מגישים. מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |