אוכל
אוכל

פשטידת תירס אלוהית

אנחנו בטוחים שאכלתם אי אלו פשטידות תירס בחיים, אבל אנחנו יכולים להבטיח לכם שכזאת עוד לא טעמתם. מתוך התפריט של דליה לערב מיוחד בקפה רביבה וסיליה

|mako אוכל| פורסם14:09
פשטידת תירס (צילום: דליה אלחדף, mako אוכל)
צילום: דליה אלחדף, mako אוכל
Rating:4.1289reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 2 חבילות תירס טרי (כ-12 קלחים)
  • 50 גרם חמאה, מומסת
  • 2 ביצים
  • 2 כפות גדושות סוכר
  • 1 כפית מלח
  • חצי ספל קמח (לגרסה ללא גלוטן אפשר להמיר באינסטנט פולנטה)
  • 250 גרם גבינה צפתית רכה (יש לגד, או במעדנייה של הסופר), מגורדת
  • 100 גרם גבינה צפתית קשה (הכי רגילה שיש), מגורדת

אופן ההכנה:

1מסירים את שיני התירס מהקלח בעזרת סכין, וטוחנים מעט במעבד מזון.

2מוסיפים את החמאה, הביצים, הסוכר, המלח והקמח וטוחנים יחד.

3משמנים תבנית מלבנית בינונית ומשטחים חצי מהכמות של עיסת התירס. מפזרים את הגבינה הצפתית הרכה ומכסים בחצי השני של העיסה.

4מפזרים למעלה את הצפתית הקשה (אפשר לערבב אותה עם 50 גרם פרמזן, אם רוצים).

5אופים בתנור שחומם מראש ל-170-180 מעלות כ-45 דקות, עד שהפשטידה משחימה מכל הכיוונים.

>> נזכרתם בארפה של דליה? עוד לא מאוחר להכין!

הפשטידה הזו, ועוד מנות מעולות מהמטבח של דליה, יככבו בראשון הקרוב בערב מיוחד שייערך בקפהרביבה וסיליה.

דליה אלחדף ורביבה אפלאלחדף ואפל. מבשלות ביחד|צילום: יחסי ציבור

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il