
חצ'פורי מהיר במחבתמתקתקים בצק משני מרכיבים (שלושה כולל המלח) ומילוי פשוט לא פחות, יוצרים צורת פיתה וצורבים על המחבת 3 דקות מכל צד. איך לא הכרנו את המתכון הזה עד היום? באמת שערורייה![]() צילום: רון יוחננוב, mako אוכל |
המצרכים :
למלית:
אופן ההכנה:1מכינים את הבצק: מערבבים את הקמח, היוגורט והמלח בקערה עד שנוצר בצק אחיד וגמיש (מתחילים עם שתי כוסות, ואם צריך מוסיפים עוד). 2מערבבים יחד את חומרי המלית. 3מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעלה דק בצורת פיתה. איזו פיתה מהממת|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל4מניחים מלית במרכז העלה, אוספים את הבצק מסביב וסוגרים מלמעלה (כמו חינקלי). תולשים את עודף הבצק, ומגלגלים לכדור (אפשר לראות את התהליך בווידיאוכאן). 5מרדדים בזהירות את הבצק הממולא לפיתה בעובי של כס"מ. 6מחממים מחבת עם תחתית כפולה ומנחים את הפיתה על המחבת. צורבים כ-3 דקות על אש בינונית (עד שהפיתה מזהיבה מלמטה), מורחים מעט חמאה מומסת והופכים, לטיגון מהצד השני. מורחים בחמאה גם את הצד הלא מרוח. מורידים מהאש ומגישים. * מעדיפים לאפות? מרחו מעט שמן על הבצק, סדרו את החצ'פורי על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואפו כ-10 דקות ב-190 מעלות. רון יוחננוב הוא בעל קבוצת הפייסבוקמבשלים ואופים עם רון יוחננוב. תגיות:חצ'פורי ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |