אוכל
אוכל

חצ'פורי מהיר במחבת

מתקתקים בצק משני מרכיבים (שלושה כולל המלח) ומילוי פשוט לא פחות, יוצרים צורת פיתה וצורבים על המחבת 3 דקות מכל צד. איך לא הכרנו את המתכון הזה עד היום? באמת שערורייה

|mako אוכל| פורסם07:38
חצ'פורי במחבת של רון יוחננוב - חתוך (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
צילום: רון יוחננוב, mako אוכל
Rating:4.7347reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

  • 2-3 כוסות קמח תופח
  • 200 מ”ל יוגורט
  • חצי כפית מלח (לא חובה)
  • מעט חמאה מומסת, לטיגון

למלית:

  • 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
  • 100 גרם גבינה בולגרית מפוררת
  • ביצה
  • מעט זעתר

אופן ההכנה:

1מכינים את הבצק: מערבבים את הקמח, היוגורט והמלח בקערה עד שנוצר בצק אחיד וגמיש (מתחילים עם שתי כוסות, ואם צריך מוסיפים עוד).

2מערבבים יחד את חומרי המלית.

3מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים ומרדדים כל חלק לעלה דק בצורת פיתה.

חצ'פורי במחבת של רון יוחננובאיזו פיתה מהממת|צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

4מניחים מלית במרכז העלה, אוספים את הבצק מסביב וסוגרים מלמעלה (כמו חינקלי). תולשים את עודף הבצק, ומגלגלים לכדור (אפשר לראות את התהליך בווידיאוכאן).

5מרדדים בזהירות את הבצק הממולא לפיתה בעובי של כס"מ.

6מחממים מחבת עם תחתית כפולה ומנחים את הפיתה על המחבת. צורבים כ-3 דקות על אש בינונית (עד שהפיתה מזהיבה מלמטה), מורחים מעט חמאה מומסת והופכים, לטיגון מהצד השני. מורחים בחמאה גם את הצד הלא מרוח. מורידים מהאש ומגישים.

* מעדיפים לאפות? מרחו מעט שמן על הבצק, סדרו את החצ'פורי על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואפו כ-10 דקות ב-190 מעלות.

רון יוחננוב הוא בעל קבוצת הפייסבוקמבשלים ואופים עם רון יוחננוב.

תגיות:חצ'פורי
...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il