mako
פרסומת

9 קינוחים מעולים שלא רואים שמנת מתוקה ממטר

המחסור בשמנת מתוקה בחנויות כבר לא מצחיק אותנו, ממש לא, בטח לא כשאנחנו מארחים ומתארחים פעמיים בכל שבוע ממוצע (אבל זהו, זה תכף נגמר!). אז מה עושים? נזכרים בים של קינוחים מעולים מכל מיני סוגים, שהמחסור בשמנת מתוקה לא מזיז להם את קצה הזרת

מערכת mako אוכל
mako
פורסם:
שבלולי שמרים שוקולד (וסירופ)
שבלולי שמרים שוקולד (וסירופ) | צילום: קרן אגם, mako אוכל
הקישור הועתק

שבלולי שמרים שוקולד

עולם השמרים פותח בערך אינסוף ואחת אפשרויות למחפשים קינוחים שלא מצריכים שימוש בשמנת מתוקה, והראשונה שאנחנו רוצים להציע לכם היא מאפים אישיים במילוי שוקולד. כל אחד מקבל שבלול רך, מתוק ואם אפשר גם חמים כזה, ומיד שוכח את כל עוולות העולם. 

סינבון רול
סינבון רול | צילום: sutsaiy, shutterstock

שבלולי שמרים קינמון

טוב, אי אפשר להציע שבלולי שמרים ולא לדבר על הסינמון רולס האלמותיים, שהם באמת מהקינוחים היותר טעימים שהומצאו. את הגלייז שמורחים מלמעלה מכינים מגבינת שמנת, איזה מזל שמזה לא חסר בשוק.

בקלאווה לא לפי הספר
בקלאווה לא לפי הספר | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

בקלאווה

בקלאווה היא מבחינתנו בערך ההפך הגמור ממאפה שמרים, ועדיין שמור לה בליבנו מקום חם לא פחות. במקום בצק רך וחלתי - הפריכות של הפילו, במקום שוקולד - סירופ סוכר, וכמובן הרבה אגוזים. אלה בעצם כל המרכיבים שצריך, וזה חלק מהקסם. המתכון הזה ספציפית, של עדיקוש, גם מציע שיטת הכנה שאלינו מאוד מדברת.

עוגת בראוניז גבינה
עוגת בראוניז גבינה | צילום: קרן אגם, mako אוכל

עוגת בראוניז גבינה

בראוניז הם קינוח שלא דורש שימוש בשמנת מתוקה, כך שכל מתכון לבראוניז יכול לעבוד בתקופות כמו עכשיו, אבל אנחנו מנצלים את ההזדמנות להזכיר לכם את הבראוניז האלה של קרן אגם, עם שכבת הגבינה מלמעלה - וזה אפילו לא חייב להיות גבינת שמנת! 

פרסומת
שוקולד דובאי קורנפלקס
שוקולד דובאי קורנפלקס | צילום: יעל קצב, mako אוכל

שוקולד דובאי קורנפלקס

קינוח בסגנון שוקולד דובאי, שבניגוד לזה המקורי לא דורש את ההתעסקות המעיקה עם אטריות הקדאיף. בשביל זה אלוהים המציא את הקורנפלקס!

קיורטוש ביתי - מוכן
קיורטוש ביתי - מוכן | צילום: יעל קצב, mako אוכל

קיורטוש

עוד אחד מעולם עוגות השמרים, למי שמחפש להיות מיוחד ולהיחרת כאופה הבכיר של המשפחה לנצח. 

עוגיות קרם שקדים
עוגיות קרם שקדים | צילום: קרן אגם, mako אוכל

עוגיות קרם שקדים

מי שאוהב את המילוי של קרואסון שקדים יאהב את העוגיות האלה. אנחנו מתים עליהן גם בגלל המרציפניות, גם כי קל רצח להכין אותן וגם, לא נעים להודות, כי הן ממש ממש גדולות, כך שלשם שינוי הן מאפשרות לנו להסתפק בעוגייה אחת. 

פרסומת
בורקיטס מתוקים של קרן אגם
בורקיטס מתוקים של קרן אגם | צילום: קרן אגם, mako אוכל

בורקיטס גבינות מתוקים

מתכון של קרן אגם לכיסונים מבצק שמנת (חמוצה!) מתקתק (שבתוצאה קצת מזכיר בצק עלים), עם מלית מתוקה של ריקוטה, אבקת סוכר, וניל וטיפה קליפת לימון מגוררת. קינוח בסטייל. 

חיתוכיות סמורס
חיתוכיות סמורס | צילום: עדי קלינגהופר, mako אוכל

חיתוכיות סמורס

מחפשים לעבוד כמה שפחות קשה אחרי 900 חגי תשרי? אנחנו איתכם! החיתוכיות האלה מבוססות על תחתית של פתי בר וחמאה, ועליה שני מרכיבים בלבד: שוקולד מומס ומרשמלו. את המרשמלו צולים קצת, שיהיה טיפה שרוף - אפשר בברנר ואפשר בתנור - וזהו. אפשר להסתער.

בתיאבון וחג שמח!