אוכל
אוכל
קינוחים וממתקים

קינוחי גבינה אישיים

קינוח שכבות עם גבינת שמנת, ריבת חלב והמון טוב על בסיס פירורי ביסקוויטים ואגוזי לוז. מרשים, טעים ופשוט מאוד להכנה

|mako אוכל| פורסם17:43
קינוח גבינה וריבת חלב (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
צילום: חן שוקרון, mako אוכל
Rating:4.9140reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (8 מנות):

לבסיס:

  • 100 גרם ביסקוויטים טחונים דק
  • 30 גרם חמאה מומסת
  • 3 כפות ברס (או אגוזי לוז קלופים קצוצים דק)

למלית:

  • 1 גביע (225 גרם) גבינת שמנת 30% (אפשר להמיר בגבינה 5% או 9%)
  • 5 כפות (170 גרם) ריבת חלב
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 2 כפות אבקת סוכר מנופה

לעיטור:

  • מעט אגוזי ברס או אגוזי לוז קצוצים גס
  • כ-2 כפות ריבת חלב

אופן ההכנה:

1להכנת הבסיס: טוחנים את הביסקוויטים לפירורים דקים. מוסיפים את החמאה המומסת והברס ומערבבים היטב לקבלת תערובת פירורית ולחה. מניחים בכל כוס הגשה כ-2-3 כפיות.

2להכנת המלית: בקערה גדולה מערבבים יחד את הגבינה וריבת החלב לקבלת תערובת אחידה.

3מקציפים בקערת המיקסר מכל אחד (250 מ"ל) של שמנת מתוקה (אין צורך לשטוף את הקערה). מקפלים בעדינות את הקצפת לתוך תערובת הגבינה ונזהרים שלא לפגוע במרקם הרך והאוורירי. מעבירים לשק זילוף. מקציפים שוב במיקסר את יתרת השמנת המתוקה (מכל אחד) הפעם יחד עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה. מעבירים לשק זילוף.

4מזלפים על גבי הבסיס מעט מתערובת ריבת החלב לסירוגין עם הקצפת, עד לקבלת 2 שכבות מכל סוג. שומרים בקירור למשך 4 שעות לפניי ההגשה.

5לעיטור: מזלפים מעל מעט ריבת חלב ומפזרים את הברס.

* בקרו בבלוג של חן -מתוקים שלי

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il