
המצרכים :לעוגה (תבנית מתפרקת בקוטר 22 או 24 ס"מ):
לקראמבל:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור לחום של 180 מעלות, משמנים היטב את התבנית.
מתחילים מהקראמבל | צילום:
דרור עינב, mako אוכל
2 מתחילים מהקראמבל: מעבדים בפולסים במעבד מזון את כל החומרים עד שמתקבלת תערובת פירורית אבל עדיין עם גושי חמאה לא קטנים. לחלופין, אפשר לעבד את התערובת ביד – מעבירים לקערה את כל חומרי הקראמבל, מערבבים את החמאה לתוך התערובת בעזרת האצבעות עד לקבלת מרקם של חול גס. מעבירים למקרר עד להרכבת העוגה.
לחלופין, אפשר לעבד את התערובת ביד | צילום:
דרור עינב, mako אוכל
3 מעבדים במיקסר ידני חמאה וסוכר, עד שמתקבלת תערובת קרמית ובהירה. מוסיפים ביצים, אחת אחת, ומעבדים לתוך התערובת. מוסיפים את שאר החומרים (חוץ מהשזיפים) ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה.
מוסיפים את שאר החומרים (חוץ מהשזיפים) | צילום:
דרור עינב, mako אוכל
4 מעבירים לתבנית המשומנת ומסדרים מעל את חצאי השזיפים, כשהחלק החתוך פונה למעלה. מפזרים מעל את הקראמבל בשכבה אחידה.
מפזרים מעל את הקראמבל בשכבה אחידה | צילום:
דרור עינב, mako אוכל
5 אופים 60-70 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. *עוגת השזיפים נשמרת כ-4 ימים כאשר היא מאוחסנת בקופסה סגורה היטב, אבל הכי טוב לאכול אותה ביום הכנתה. *אם רוצים לאפות את עוגת השזיפים בתבנית קטנה (בנפח של חצי ליטר) כמו בתמונה – מחלקים את כמות המרכיבים ב-3 (ואת כמות מרכיבי הקראמבל בחצי, כדי לקבל שכבה מפנקת של פירורים) ואופים כ-45 דקות. לבלוג של עידית - טעים! >> בפעם שעברה הכנו מאפים אישיים של גבינה וירקות
|