אוכל
אוכל
קינוחים וממתקים

צ'יפס מתפוחי עץ

גרסה בריאה ואפויה לתפוצ'יפס - עם תפוחי עץ פרוסים, פריכים ומתוקים. תענוג לחופש פסח ובכלל

|mako אוכל| פורסם10:27
תפוח עץ צ'יפס (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים
Rating:4.416reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים :

  • 4 תפוחי עץ (עדיף אדומים, אבל אפשר גם ירוקים)
  • מיץ מלימון טרי
  • 4 כפות סוכר (לבן או חום)
  • 2 כפות קינמון
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר (לא חובה)

אופן ההכנה:

1פורסים את התפוחים על קליפתם דק ככל הניתן, אין צורך להוציא את הליבה. מי שיש לו מנדולינה - עדיף להשתמש בה לחיתוך, אבל גם סכין ייתן תוצאה טובה.

2מניחים את התפוחים הפרוסים בקערה עם מיץ לימון, כדי שלא ישחירו.

3בקערית קטנה מערבבים את הסוכר עם הקינמון (והמוסקט אם רוצים). מסדרים את התפוחים הפרוסים על תבנית מרופדת בנייר אפייה באופן לא חופף, אבל צמוד. מפזרים מעליהם את הסוכר והקינמון.

4אופים בתנור שחומם מראש ל-120 מעלות במשך שעה וחצי-שעתיים, עד שהתפוחים מתכווצים, מזהיבים והופכים פריכים. ניתן להפוך באמצע האפייה את התפוחים, אך זה לא חובה. מצננים לחלוטין ומעבירים לקופסה אטומה.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il