אוכל
אוכל
קינוחים וממתקים

פאי שוקולד עם תותים ואגוזים בציפוי שוקולד

מי יכול להגיד לא לפאי שוקולד עם מוס שוקולד מריר ולבן במקשה אחת, ולקינוח גם אגוזים ותותים? תענוג אמיתי בשעה עבודה

|מאסטר שף| פורסם17:18
פאי שוקלד של ליאור סלומון (צילום: דניאל בר און)
צילום: דניאל בר און
Rating:4.9750reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים :

לבצק:

  • 200 גרם חמאה

  • 100 גרם סוכר
  • ביצה
  • קורט מלח
  • 70 גרם קמח שקדים
  • 30 גרם קקאו
  • 200 גרם קמח

למוס שוקולד מריר:

  • 200 גרם שוקולד מריר 70%

  • 200 גרם שמנת מתוקה

למוס שוקולד לבן:

  • 200 גרם שוקולד לבן

  • 200 גרם שמנת מתוקה

לקישוט:

  • שוקולד מריר מומס

  • אגוזי לוז שלמים
  • אגוזי לוז קצוצים
  • 7 תותים
  • 1/2 מיכל שמנת מתוקה
  • כף סוכר

אופן ההכנה:

1. הבצק: במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה, הסוכר, הביצה והמלח, עד לעיסה כמעט חלקה. מוסיפים את קמח השקדים, הקקאו והקמח, וממשיכים לערבב עד שהבצק מוכן. מכניסים למקרר לחצי שעה. מרדדים לעובי של חצי ס"מ ומעבירים לתבנית פאי קוטר 24. מכניסים לתנור ומוציאים כשהבצק זהוב.

2. המוס שוקולד המריר: בינתיים ממיסים את השוקולד המריר בבן מרי, מקציפים שמנת ומאחדים ביניהם.

3. מוס השוקולד הלבן: ממיסים את השוקולד הלבן בבן מרי, מקציפים שמנת ומאחדים ביניהם. 4. מילוי הפאי: בעזרת שקי זילוף יוצרים עיגולים, פעם משוקולד מריר ופעם משוקולד לבן עד שהפאי מלא.

5. הקישוט: ממיסים שוקולד מריר ומורחים על כל הפאי. כשהשוקולד עדיין חם מדביקים בעזרתו את אגוזי הלוז השבורים בדפנות הפאי. טובלים את התותים טובלים בשוקולד ומסדרים לקישוט. מקציפים שמנת מתוקה עם כף סוכר ובעזרת כף מסדרים מעל הפאי.

6. מהשוקולד והשמנת שנותרו מכינים טראפלס. מאחדים את החומרים, מקררים וכשהמסה קרה יוצרים כדורים ומכניסים לתוכם אגוזי לוז. מקשטים עם הטראפלס והתותים והפאי מוכן.*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il