
סביח 2מנת החציל המוכרת משתדרגת בביצים קשות, סרדינים מטוגנים ורוטב עגבניות חריף ומושקע![]()  | 
 המצרכים (4 מנות):
 לטחינה
 לפארפום שרי
 לרוטב פלפל חריף
 לסרדינים
 אופן ההכנה:1להכנת פארפום שרי: חוצים עגבניות שרי לאורכן. חותכים פלפל חריף לטבעות. פורסים דק את השום. מחממים שמן זית בסיר, מוסיפים פלפל ירוק ומטגנים. מוסיפים שום וזמן קצר לאחר מכן מוסיפים את העגבניות. מכסים את הסיר ומבשלים 3-4 דקות. מעבירים את תבשיל העגבניות למסננת צפופה ודוחסים את התבשיל דרך המסננת לקבלת נוזל נקי. 2להכנת רוטב פלפל חריף: במכתש ועילי כותשים את הפלפל עם השום והמלח. מוסיפים שמן זית (אפשר להכין גם במעבד המזון). 3להכנת הטחינה: יוצקים טחינה גולמית לקערה ופותחים אותה עם מים עד למרקם הרצוי. מוסיפים מיץ מלימון טרי ומלח ים. 4להכנת החציל: מחממים את שמן הזית במחבת. מטגנים את החציל ומעבירים לנייר סופג. 5להכנת הסרדינים: קורעים מהחלה את החלק הלבן לקרעים, חוצים את העגבניות וסוחטים מעל קרעי החלה, קוצצים פטרוזיליה ופלפל חריף ומוסיפים לתערובת. מוסיפים את שמן הזית והמלח ומערבבים. 6מחזיקים פילה סרדין ביד אחת, מסדרים מתערובת החלה על גבי החלק הפנימי של הסרדין וסוגרים עם פילה הסרדין השני. 7מקמחים את הסרדינים. 8מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הסרדינים 3-4 דקות. מעבירים לנייר סופג. 9להרכבת המנה: מחממים במחבת את פארפום העגבניות. מניחים את פילה הסרדין המטוגן ברוטב העגבניות החם ומבשלים יחד 3-4 דקות. מורידים האש. 10מוסיפים חציל מטוגן, טחינה, רוטב פלפל חריף וביצה קשה. ![]()  | 
| מדורים | 
| תכניות קשת 12 | 
| שימושון | 
| מיוחדים | 
| קניות והטבות |