
המצרכים (4 מנות):לדג ולחמאת הפטרוזיליה:
למלית:
לרוטב שמנת:
לכרובית:
לשמן הירוק:
אופן ההכנה:1מניחים את הפילטים על תבנית משומנת בשמן זית, מפזרים מעט מלח ובוזקים מעט שמן זית. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-250 מעלות ל-4 דקות, מוציאים את התבנית ומניחים בצד. 2בינתיים טוחנים את כל חומרי החמאה במעבד מזון ומוציאים לקערה. 3מכינים את המלית: מוציאים מהחציל את בשרו וקוצצים. מערבבים בקערה את החציל הקצוץ עם שאר חומרי המלית ומניחים בצד. 4מורחים על כל פילה בערך 2\1 כפית מהחמאה המתובלת, ועל ארבעה פילטים מורחים (מעל החמאה) כף גדושה מהמלית. סוגרים כל פילה עם מלית עם פילה ללא מלית, ומניחים על התבנית. אופים בחום של 250 מעלות 8 דקות, או עד שהעור מעט זהוב בצדדים (נזהרים שלא לייבש את הדג). מוציאים מהתנור. 5בינתיים מכינים את הרוטב: ממיסים חמאה במחבת ומוסיפים את השמנת יחד עם שאר חומרי הרוטב. מצמצמים 5-7 דקות תוך כדי ערבוב. מורידים מהאש ומניחים בצד. 6הכרובית: מבשלים את פרחי הכרובית בסיר 4 דקות, ומסננים. מחממים במחבת מעט שמן זית ומטגנים את השום כדקה. מוסיפים את הכרוביות, התימין, המלח והפלפל ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהכרוביות מזהיבות מעט. מסירים מהאש. 7טוחנים את כל חומרי השמן הירוק במעבד מזון ומעבירים דרך מסננת. לשמן המסונן מחזירים שתי כפיות מהפטרוזיליה הטחונה שלא עברה במסננת. מערבבים. 8להגשה: מניחים בצלחת מעט מהכרוביות, מסירים מהדגים את שכבת העור העליונה ומניחים "סנדוויץ'" של דגים על הכרוביות. שופכים על הדג כף גדולה של רוטב שמנת ומזלפים מעל מעט מהשמן הירוק. לקישוט אפשר להניח על הדג שני גבעולי עירית ולזלף שמן ירוק על הצלחת. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |