
דג פרידה בירקותדג אפוי בתנור עם עגבניות, פלפל חריף ורוטב מעודן של מרווה, רוזמרין ויין לבן![]() |
המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1לוקחים את הדג אחרי שהוצאנו לו את הבטן והזימים. חורצים שני חריצים מקבילים אלכסוניים מקו הראש (אלכסון פותח כלפי הבטן) במרווחים של 2 ס"מ. הופכים אותו וחורצים גם מהצד השני. 2ממליחים את החריצים במלח ים ומורחים את הדג בשמן זית. 3מחממים תנור לחום מקסימלי. 4מניחים את הדג על תבנית אפייה, מוסיפים עגבניות חצויות, בצל חצוי ובצל ירוק, פלפל חריף חתוך, שומר ומרווה (בעצם את כל הירקות), ומשמנים הכל. 5מניחים את התבנית במרכז התנור, אופים עד שבשר הדג שמבצבץ מהחריץ מלבין עד מילימטר מהעצם. אותו דבר גם מהצד השני. בנוסף רואים שהעור מזהיב ומוציאים מהתנור. 6מניחים את התבנית על הגז על להבה רחבה וחזקה. מוזגים את כוס היין. התבנית רותחת ועם מברשת סיליקון מגרדים משקעים מהתבנית, במקביל זורקים חבילת חמאה קרה מחולקת לקוביות להסמכת הרוטב. 7מברישים את הדג ברוטב עד שהאמולסיה בשיא הסמיכות שלה. זה הסימן שהדג מוכן. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |