אוכל
אוכל
דגים

דג מרוקאי של הקוסם

הקוסם ממשיך להצדיק את התואר שלו וחוץ מפלאפל נפלא הוא מספק לנו את המתכון הזה לדג מרוקאי ברוטב מושלם, עם תפוחי אדמה, חומוס, עגבניות, שום ופלפלים. הרוטב מתבשל הרבה, הדג מתבשל מעט - וזהו, למעשה, כל הקסם

|הקוסם| פורסם11:17
דג מרוקאי של הקוסם (צילום: נועם פרידמן, mako אוכל)
צילום: נועם פרידמן, mako אוכל
Rating:4.257reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (10 מנות):

  • 1.5 קילו דג טרי ומפולט, בלי "קוצים" וללא עור, פרוס לעשרה נתחים
  • 1 כוס גרגירי חומוס
  • חצי קילו תפוח אדמה מסוג באטר
  • 400 גרם פלפל אדום / פלפל שושקה
  • חצי קילו עגבניות בשלות ואדומות
  • 100 גרם שום טרי
  • 2 צרורות כוסברה
  • חצי פלפל ירוק חריף
  • 1 לימון
  • 1 כוס שמן
  • 1.5 כוסות מים
  • חצי כפית כמון
  • 1 כפית כורכום
  • 3 כפות מלח
  • 5 כפות אריסה

אופן ההכנה:

1משרים את גרגירי החומוס 12 שעות במים ומסננים. לאחר מכן מבשלים לדרגת נימוחות (כחצי עיסה) כשעתיים, ושוב מסננים.

2קולפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם לנתחים רוחביים בעובי של כסנטימטר.

3מנקים את הפלפל האדום מהגרעינים ופורסים לרצועות. מי שמשתמש בפלפל שושקה יכול להשאיר אותו שלם בכדי שיקשט את התבשיל.

4קולפים את העגבניות. לקילוף מהיר וקל חורצים X לא עמוק בצד התחתון של כל עגבנייה. חולטים את העגבניות החרוצות במים רותחים למשך 1-2 דקות ומיד לאחר מכן מעבירים לקערה עם מי קרח. מסננים את המים ומסירים את הקליפה בקלות.

5את העגבניות הקלופות פורסים לפלחים עגולים.

6קולפים את שיני השום וחותכים בצורה לא אחידה.

7בניית התבשיל: מנת הדג נבנית בתוך הסיר בשיטה של "עוגת שכבות" כך שכל שכבה תכסה את קודמתה: מניחים את פרוסות תפוח האדמה ומרפדים את תחתית הסיר. מעל תפוח האדמה מפזרים את הפלפל האדום. מעל הפלפל שמים שכבה של פלחי העגבניות, כך שיכסו את הכל. מעל העגבניה מפזרים את שיני השום.

8פורסים את הפלפל החריף לרצועות ומניחים בסיר.

9מערבבים את כל התבלינים יחד בכוס ומפזרים מעל כל הסיר בצורה אחידה.

10מוסיפים את השמן, פורסים את הלימון ל-4 ומניחים בסיר ומוסיפים צרור אחד של כוסברה (הצרור הנוסף מפוזר טרי בהגשת הדג).

11מוסיפים את המים, משתדלים כמה שיותר קרוב לדפנות הסיר.12. מכסים במכסה ומרתיחים כעשר דקות. לאחר מכן מעבירים לאש נמוכה ונותנים לסיר להתבשל עוד 50 דקות. מוציאים את הלימון. 13. את הדג מכניסים ממש ברגע האחרון, כשהסועדים כבר יושבים לשולחן. נותנים לדג 10 דקות בתוך התבשיל האדום, מוסיפים את גרגירי החומוס, מפזרים כוסברה טרייה וצוללים לתוך הדג.

טיפים:

  • את הדג מבשלים בסיר אלומיניום נמוך ורחב. הסירים הזולים הם הטובים ביותר. ניתן למצוא בשוק הכרמל או התקווה.
  • מומלץ לאכול עם כף ולהגיש בשילוב של חלה טרייה או חצאי פיתות.
  • ניתן להחליף את הכוסברה בפטרוזיליה.
>> והנה המתכון לשווארמה של הקוסם
>> ועוד מתכון נהדר לצ'ילי קון קרנה, בלי קשר
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il