אוכל
אוכל
דגים

קציצות דגים

קציצות עסיסיות ועשירות בטעמים, עם תפוחי אדמה, שום ועשבי תיבול ברוטב עגניות אדום וסמיך

|mako| פורסם09:27
קציצות דגים של סמדי (צילום: סמדר וקנין)
צילום: סמדר וקנין
Rating:4.5461reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיבינוני
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (6 מנות):

  • מים עם לימון (להשריה)

  • חצי קילו דג פילה (נקרא גם מרלוזה, נמצא במקפיאים בסופר)
  • חצי קילו דג נסיכה
  • חבילת כוסברה
  • חבילת פטרוזיליה
  • תפוח אדמה קלוף
  • ראש של שום, מחולק לשיניים ומקולף
  • 2 כפות פירורי לחם
  • ביצה
  • מעט שמן

לרוטב

  • 4 עגבניות

  • גמבה
  • פלפל חריף (אפשר לוותר)
  • כף רסק עגבניות
  • מעט שמן

תבלינים

  • מלח

  • פלפל לבן
  • פפריקה
  • כמון
  • כורכום
  • מרק עוף

אופן ההכנה:

1משרים את הדגים במים עם לימון למשך חצי שעה. שוטפים היטב ומסננים.

2טוחנים את הדגים עם הכוסברה והפטרוזיליה, חצי מהשום ותפוח האדמה.

3מתבלים את הדגים במלח, פלפל ופפריקה, מוסיפים את פירורי הלחם, כמון, ביצה ומעט שמן, מערבבים ומניחים בצד או במקרר.

4קוצצים את השום, הגמבה והפלפל החריף ומגררים את העגבניות בפומפייה.

5מכינים את הרוטב: שמים בסיר רחב את שאר השום, הגמבה, הפלפל החריף והעגבניות. מוסיפים מים ומתבלים במעט אבקת מרק עוף, כורכום, מלח ופלפל לבן. מביאים לרתיחה.

6יוצרים כדורים מתערובת הדגים ומכניסים לרוטב הרותח לרבע שעה.

7מערבבים בקערה קטנה שמן, כף פפריקה ורסק עגבניות, ומוסיפים לסיר. ממשיכים לבשל עד שהרוטב מסמיך.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il