אוכל
אוכל
דגים

פילה לברק בשמנת, בצל ופטריות

מנה אלגנטית של דג לברק ברוטב שמנת, יין לבן ופטריות לצד סלט קישוא מאודה. שימוש מוצלח וזריז במיקרוגל. עשרים דקות עבודה ואתם שם

|מאסטר שף| פורסם10:28
פילה לברק של צילה עופר (צילום: דניאל בר און)
צילום: דניאל בר און
Rating:4.642reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (2 מנות):

  • 100 גרם חמאה

  • 1 מיכל שמנת מתוקה לבישול
  • כף מלח אטלנטי
  • כף פלפל שחור גרוס
  • כף פלפל שחור דק
  • 3/4 כוס יין לבן חצי יבש
  • 2 פילה לברק
  • עלי טימין
  • עלי רוזמרין
  • בצל אדום בינוני
  • 1/4 ק"ג פטריות (שמפיניון, יער)
  • 150 גרם קישוא זוקיני

לקישוט:

  • ענף טימין / רוזמרין

אופן ההכנה:

1בתוך כלי חסין למיקרו שמים 70 גרם חמאה, שמנת מתוקה, חצי כפית מלח, קמצוץ פלפל שחור דק וחצי כפית פלפל שחור גרוס ואת היין. מפעילים על עוצמה בינונית למשך 5 דקות. מוודאים שהרוטב לא מלוח מדי.

2מניחים על צלחת את הדג כשהעור פונה לכיוון הצלחת. על הדג מורחים את החמאה שנותרה ומפזרים טימין ורוזמרין, פלפל שחור ומלח. לאחר מכן מכניסים את הדג לכלי עם הרוטב למשך 7 דקות במיקרו.

3בינתיים חותכים את הבצל והפטריות, ממליחים קלות.

4מוציאים את הדג ומניחים אותו על צלחת הגשה. מכניסים את הבצל והפטריות לכלי עם הרוטב למשך 7 דקות בעוצמה בינונית.

5עם כף מחוררת מוציאים עת הפטריות והבצל מקערת הרוטב ומניחים על צלחת ההגשה ליד הדג.

6חותכים את הזוקיני לפרוסות דקות ומכניסים גם אותו לרוטב למשך ומפעילים את המיקרו למשך 7 דקות בעוצמה בינונית. בעזרת כף מחוררת מוציאים את הזוקיני ומוסיפים לצלחת ההגשה. מוסיפים רוטב לצלחת ומקשטים בענפי טימין או רוזמרין.

*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים

כפתור מגה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il