אוכל
אוכל
מתכונים ללא גלוטן

עוגת פאדג' שוקולד ללא קמח

קינוח עשיר ומפנק שיספק לכם את הצורך בהרבה שוקולד, ועכשיו. ולא רק שזאת עוגה סופר שוקולדית, היא גם ללא גלוטן

|mako אוכל| פורסם08:38
עוגת שוקולד לפסח - העוגה השלמה (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים
Rating:4.543reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (8 מנות):

  • 180 גרם חמאה רכה
  • 170 גרם שוקולד מריר
  • 3/4 כוס סוכר
  • 6 ביצים, מופרדות
  • 1/4 1 כוסות שקדים טחונים (125 גרם)
  • 1 כפית ברנדי
  • 2 קמצוצי מלח
  • אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1מחממים תנור לחום של 190 מעלות, ומשמנים ומקמחים תבנית מתרפקת בגודל 26 ס"מ.

2ממיסים את השוקולד על סיר כפול (בן מארי) ומניחים בצד להתקררות.

3מקציפים את החלבונים יחד עם המלח, עד שמתקבל קצף נוקשה, אבל לא נוקשה מדי. מניחים בצד. אם מקציפים את הביצים במיקסר, מעבירים את הקצף לקערה נפרדת.

4מערבלים את החמאה במיקסר עם וו גיטרה עד שהיא הופכת בהירה ורכה. מוספים בהדרגה את הסוכר ומערבבים עוד כ-2 דקות. מוסיפים את חלמוני הביצה, אחד בכל פעם ומוודאים שהם נטמעים היטב. לאחר שמוסיפים את כל החלמונים, מוסיפים את השוקולד המומס, השקדים הטחונים והברנדי ומערבלים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.

5מקפלים כשליש מכמות הקצף עם תערובת השוקולד ונזהרים שלא להוציא את האוויר מהתערובת. ממשיכים בתנועות הקיפול יחד עם 2/3 הקצף הנותר (עדיף לעשות את זה בשתי נגלות) עד ששתי התערובות מתאחדות. מעבירים לתבנית המשומנת.

6אופים 15 דקות על חום של 190 מעלות. לאחר מכן מורידים את חום התנור ל-180 מעלות וממשיכים לאפות כ-30-40 דקות, עד שהעוגה מתייצבת וקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. לפני ההגשה מפזרים בנדיבות אבקת סוכר.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il