
בשוק קיימים אינספור קמחים ללא גלוטן שיכולים להוות חלופה מצוינת למי שהחליטו או נאלצו להוריד את הגלוטן מהתפריט התזונתי שלהם. חביב עלינו במיוחד הוא קמח שיבולת שועל, המתהדר בערכים תזונתיים מרשימים. שיבולת השועל עשירה בסיבים תזונתיים (מה שמסייע לתחושת השובע), סידן, ברזל, אבץ, מגנזיום, חלבונים, נוגדי חמצון ושלל ויטמינים. אבל כל אלה הם רק בונוס שמתווספים לדבר החשוב ביותר – הטעם. בשונה מקמחים אחרים ללא גלוטן, כמו קמח חומוס או קמח עדשים, טעמו של קמח שיבולת השועל כמעט ואינו מורגש והוא יכול להוות בסיס נפלא לבצקים מלוחים ומתוקים כאחד. כדי להפוך אותו לבצק נוח לאפייה, בחרנו לשדך אליו חומר גלם נוסף עם מגוון יתרונות בריאותיים – בטטה. כוס אחת של קמח שיבולת שועל יחד עם בטטה אפויה אחת יעניקו לכם בצק כיפי שיכול להוות בסיס למגוון מאפים, כמו פוקצ'ה, בסיס לפיצה או אפילו סמבוסק, ממש כמו זה שאנחנו בחרנו להכין. המצרכים :לבצק:
למילוי:
לקישוט:
אופן ההכנה:1מקלפים וחוצים את הבטטה, ואופים בחום של 200 מעלות כ-20 דקות או עד ריכוך. 2מועכים את הבטטה בעזרת מזלג ומצננים כמה דקות, עד שהיא מגיעה לטמפרטורת החדר. 3מערבבים בקערה כוס קמח שיבולת שועל עם כפית אבקת אפייה. 4מוסיפים לקערה את הבטטה המעוכה וכפית שמן זית, ולשים עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק מדי (במידת הצורך מוסיפים עוד קמח). 5מחלקים את הבצק לכדורים שווים בהתאם לגודל הסמבוסקים שתרצו. הכמות במתכון מספיקה לשני סמבוסקים גדולים או מרופדת נייר אפייה ומשטחים אותם לעיגולים. 6מניחים במרכז של חצי עיגול בצק גבינה בולגרית וזעתר וסוגרים לצורת חצי ירח. מהדקים בעדינות את הקצוות בעזרת מזלג ומפזרים שומשום מלמעלה, אם רוצים. 7אופים כ-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. דגשים ושדרוגים: ** את הבטטה ניתן להכין באידוי או במיקרוגל. לא מומלץ לבשל אותה במים כי אז היא סופגת נוזלים והבצק עלול לצאת דביק מדי. ** אתם מוזמנים להחליף את המילוי כאוות נפשכם, גבינה צהובה ורוטב פיצה או פטריות ובצל מטוגן יעבדו כאן נהדר. ** רגישים לגלוטן? ודאו שאתם משתמשים בשיבולת שועל שכתוב עליה ללא גלוטן. ** עשו זאת בעצמכם – לא חייבים לרכוש קמח שיבולת שועל. כל מ שצריך כדי להפוך שיבולת שועל לקמח הוא לטחון אותה בבלנדר. ![]() |
| מדורים |
| תכניות קשת 12 |
| שימושון |
| מיוחדים |
| קניות והטבות |