אוכל
אוכל
מתכונים בריאים

מרק עדשים ירוקות

יש מתכונים שמקבלים רק מסבתות: שלושה מרכיבים, כלום הכנה, תוצאה שאפילו ילדים אוהבים

|mako אוכל| פורסם07:00
מרק עדשים (צילום: monica-photo, Istock)
צילום: monica-photo, Istock
Rating:4.6883reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

בחלומות הכי ורודים שלי לא האמנתי שיהיה לי ילד שאוהב עדשים. לא האמנתי, והנה יש. אז אמנם הנחת - אין לה גבול, אבל מצד שני, פתאום צריך להכניס עדשים לתפריט.

את המנה הזו, שהיא ספק מרק ספק תבשיל, פגשנו לראשונה, משפחתי ואני, אצל סבתא נירית (שהיא לא סבתא שלנו, אבל זה לא עושה אותה פחות סבתא). הקטן טעם ומיד עט על הקערה כולה כמוצא שלל רב, ואני נלחצתי שהנה אני עומדת בפני מתכון חדש ומאתגר, ועוד עם עדשים, ועוד של סבתא (שקיבלה אותו מסבתה שלה). כמה כיף היה לגלות שמדובר בשלושה מרכיבים בלבד, ארבעה אם כוללים את המלח - ובפשטות הכנה שהמילה הכי מתאימה לתאר אותה היא "מביכה".

מי שמצפה למנת גורמה מורכבת ומפותלת טעמים, שיעבור למתכון אחר. המתכון הזה מבטיח מרק עדשים ירוקות פשוט, סמיך וטעים שמחמם את הבטן. בדיוק כמו שהבן הצעיר שלי אוהב.

המצרכים (4 מנות):

  • כוס עדשים ירוקות, שטופות ונקיות
  • בצל אחד, קלוף ושלם
  • מלח (בערך כפית)
  • קופסה קטנה של רסק עגבניות

אופן ההכנה:

1שמים את העדשים בסיר ומוסיפים 4 כוסות מים. מניחים את הבצל במרכז הסיר, ומביאים לרתיחה.

2מנמיכים את האש ומבשלים עד שהעדשים מתרככות, בערך חצי שעה.

3מוסיפים מלח ורסק עגבניות, ומבשלים עוד 2-3 דקות.

* אפשר להוסיף קוביות גזר, סלרי או כל ירק שאוהבים. אבל לא חייבים.

* אפשר להשתמש בעדשים שחורות.

>> וגם: מתכון למרק עדשים כתומות

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il