אוכל
אוכל
חגים

מרק תימני מסורתי

נזיד עשיר עם בשר, עצמות וירקות בבישול ארוך, לפי מתכון שעבר מדור לדור

|mako אוכל| פורסם19:01
מרק תימני (צילום: עמרי אנדרס צורף)
צילום: עמרי אנדרס צורף
Rating:4.4145reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

  • 1 ק"ג בשר כתף חתוך לקוביות (או כל בשר אחר שמתאים לתבשילים)
  • 3 פרוסות עצם מח (מוח עצמות) או צוואר עגל
  • 1 חבילת כוסברה
  • 2 עגבניות בינוניות
  • 6 שיני שום
  • 1 בצל
  • 1/2 ראש כרשה
  • 3 גזרים
  • 1 כף שטוחה כורכום
  • 1 כף חוואייג'
  • 3 תפוחי אדמה
  • 1 כף גדושה אבקת מרק עוף
  • 1 כף גדושה מלח

אופן ההכנה:

1מרתיחים סיר מים עם הבשר והעצמות. תוך כדי הרתיחה דולים מהמים את השומנים שהבשר משחרר, עד שהמים צלולים.

2טוחנים את העגבניות, הכוסברה והשום בבלנדר ושופכים לתוך סיר שבו התבשל הבשר.

3חותכים חריצים בבצל ומכניסים אותו לסיר. מבשלים חצי שעה.

4מוסיפים את הכרשה, הגזרים, הכורכום והחוואייג' ומרתיחים עד שהבשר מתרכך.

5מכניסים את תפוחי האדמה, אבקת המרק והמלח. מבשלים שעה נוספת ומגישים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לפסח

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il