אוכל
אוכל
חגים

סופלה כשר לפסח

קינוח תפוזי אוורירי וקציפתי, שמשאיר את הבטן קלילה ושמחה

סופלה תפוזים מוכן (צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים)
צילום: דליה מאיר, קסמים מתוקים
Rating:445reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר חלבי

המצרכים (6 מנות):

  • תרסיס שמן

  • אבקת סוכר
  • 30 גרם חמאה
  • 1/2 כוס סוכר
  • 15 גרם אגוזי לוז טחונים ומנופים במסננת
  • 1/2 כוס חלב
  • קליפה מגוררת מתפוז אחד די גדול
  • 2 כפות מיץ תפוזים
  • 1 כפית קורנפלור
  • 2 חלמונים
  • 2 חלבונים

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-200 מעלות ומניחים במרכזו תבנית תנור ריקה.

2מרססים את התבניות האישיות בתרסיס השמן, מאבקים באבקת סוכר ומנערים כך שהסוכר יכסה גם את הדפנות. הופכים כדי להיפטר מהעודפים.

3ממיסים בסיר קטן את החמאה יחד עם הסוכר, האגוזים, החלב, קליפת התפוז והמיץ. מערבבים עד שהתערובת מתחילה לבעבע.

4מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים במרץ עד שמסמיך מעט.

5מצננים מעט ומערבבים פנימה את החלמונים.

6מקציפים את החלבונים לקצף נוקשה, מקפלים בעדינות לתוך תערובת החלב, ויוצקים לתבניות האישיות.

7אופים כ- 20 דקות, עד שהסופלה תופח ומשחים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים מיד.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il