אוכל
אוכל
חגים

גפילטע פיש של מסעדת השקד

קציצות הקרפיון המסורתיות

|מסעדת השקד| פורסם11:52
גפילטע פיש של שקד (צילום: דן פרץ,  יחסי ציבור )
צילום: דן פרץ, יחסי ציבור
Rating:3.321reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (4 מנות):

לקציצות:

  • 1 ק"ג דג קרפיון נקי מעצמות

  • 2 בצלים בינוניים
  • 2 ביצים קשות
  • 2 ביצים רכות
  • 1/3 עד 1/2 כוס קמח מצה
  • מעט פלפל שחור טחון
  • 1/4 כפית מלח
  • 2 כפות סוכר

לציר:

  • 3 ליטר מים

  • 2 בצלים חתוכים לרצועות
  • 3 גזרים שטופים וחתוכים לעיגולים
  • 3 כפות סוכר
  • כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל לבן לפי הטעם

אופן ההכנה:

1טוחנים היטב את הדג עם הביצים הקשות. מוסיפים לתערובת 2 ביצים, קמח מצה, סוכר, מלח, פלפל ובצלים (כשהם חתוכים דק) ומערבבים את הבלילה היטב. לאחר שמתקבלת עיסה אחידה מכינים את הקציצות בגודל של 8 ס"מ.

2בסיר מביאים לרתיחה את כל מרכיבי הציר. מוסיפים לציר את הקציצות בעדינות וממשיכים לבשל כשעה וחצי על להבה נמוכה. לאחר הבישול מניחים בצד להתקרר ומעבירים למקרר בכלי מכוסה למשך לילה שלם.

מגישים כל קציצה עם מעט מהג'ל שנוצר מהציר ופרוסת גזר.

>> כל המתכונים לראש השנה

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il