אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

טשולנט לשבת

המתכון לחמין (או טשולנט אם אתם מעדיפים) של השף חיים בורנשטיין משלב שיטות ומתכונים של כמה עדות, ויוצר סיר מהביל שהריח שלו יטריף את כל השכנים. בשבת כזאת חורפית, אנחנו לא צריכים הרבה יותר מזה

|mako אוכל| פורסם07:00
חמין (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
Rating:4.7229reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

אחד הפרמטרים החשובים לאוכל טוב הוא איזשהו זיכרון ילדות רחוק, של ריח מענג במטבח כשכל התבשילים מסביב מבעבעים. אחד הזיכרונות שמלווים אותי הוא החזרה הביתה מהתפילה בשבת בבוקר. נכנסים הביתה ומריחים את הטשולנט שהתבשל כל הלילה כבר מהכניסה לבניין.

כשף חרדי, אני מביא את האוכל היהודי המסורתי לקדמת הבמה, עם חומרי גלם משובחים ומיוחדים שישפרו את התוצאה. לכל עדה יש את המתכונים והשיטות שלה לטשולנט (חמין) - המתכון הזה בעצם משלב כמה מתכונים ביחד - והתוצאה מדהימה. ובינינו, מה יותר מתאים לשבת קרירה וסגרירית מצלחת טשולנט חמה וטעימה.

המצרכים :

7-10 מנות:

  • 2 כפות שמן זית
  • 3 בצלים, קצוצים
  • 3 עצמות מוח
  • 1 קילו אסאדו
  • חצי קילו אוסובוקו פרוס
  • 6-7 תפוחי אדמה, חתוכים גס
  • 2 כוסות שעועית לבנה (או מעורבת), שהושרתה למשך לילה
  • 1 כוס גריסים, נקיים ושטופים
  • חצי כוס חיטה, שטופה ונקייה
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 1 ראש שום שלם

אופן ההכנה:

1מחממים שמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל. מוסיפים את עצמות המוח ןמטגנים עד להשחמה.

2מוסיפים לסיר את האסאדו והאוסובוקו ומטגנים מכל הצדדים עד להשחמה.

3מנמיכים את האש, מוסיפים את תפוחי האדמה, השעועית, הגריסים והחיטה ומתבלים.

4חותכים את ראש השום מלמעלה כך שיישאר שלם ורק השיניים יבצבצו החוצה, ומוסיפים אותו לסיר.

5מוסיפים מים רותחים כמעט עד לכיסוי, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה וחצי.

6מעבירים את הסיר לפלטת שבת לבישול של עוד כ-20 שעות. בתיאבון ושבת שלום.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il