אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

תפוחי אדמה צלויים בלימון

בגדול אנחנו דוגלים במונוגמיה, אבל כשזה נוגע לתפוחי אדמה מודים שאנחנו ממהרים לבדוק כל עסקה שאנחנו מוצאים בשטח. במקרה הזה העסקה השתלמה, ובגדול. אז תכירו את השיטה של היוונים לצלות תפוחי אדמה

|mako| פורסם07:07
תפוחי אדמה בלימון (צילום: travellight, ShutterStock)
צילום: travellight, ShutterStock
Rating:4.894reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

ההכנה של תפוחי האדמה האלה, שמצאנו באתרserious eats, מתחילה על הכיריים וממשיכה בתנור, אבל בניגוד למה שאפשר לחשוב - כאן לא מבשלים את התפודים בסיר ואז צולים אותם בתנור, אלא קודם מטגנים אותם במחבת ואז מניחים להם להתאדות בתנור. ובכל זה מעורב גם מיץ מלימון טרי, כמות יפה של שמן זית ואורגנו יבש.

המצרכים :

  • חצי כוס שמן זית
  • קילו תפוחי אדמה
  • מלח
  • 2 שיני שום, כתושות
  • שלושת רבעי כוס מים (המשקיענים מוזמנים לשדרג בציר עוף)
  • רבע כוס מיץ לימון טרי
  • כפית-שתיים אורגנו מיובש

אופן ההכנה:

1מחממים תנור ל-220 מעלות.

2מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בינוניות.

3מוצאים מחבת או סיר שיכולים להיכנס לתנור, ומחממים אותם על הכיריים (להבה בינונית גבוהה) עם 2 כפות משמן הזית. כשהשמן חם מסדרים את קוביות תפוחי האדמה בשכבה אחת (חשוב מאוד!), ממליחים ומניחים להם להיטגן כ-5 דקות, עד שרואים סימנים של השחמה בשוליים, בלי לגעת או לנסות להזיז. מטלטלים מעט את המחבת ומטגנים עוד 2-3 דקות, להשחמה כמה שיותר עדינה.

4הופכים את תפוחי האדמה בזהירות, ומטגנים 4-5 דקות נוספות.

5מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים תוך ערבוב כדקה, שלא יישרף.

6מוסיפים את המים, 3 כפות ממיץ הלימון והאורגנו ומביאים לרתיחה.

7ממליחים שוב ומערבבים.

8מעבירים את המחבת או הסיר לתנור (ללא כיסוי) ל-25-30 דקות, עד שרוב הנוזלים מתאדים ותפוחי האדמה רכים.

9מוציאים מהתנור, מוספים את כף מיץ הלימון הנותרת ומערבבים. טועמים וממליחים עוד, אם צריך.

** התפודים יישמרו בכלי אטום במקרר עד 3 ימים.

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il