אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

דג דניס בגריל, שיפודי אנטיפסטי וסלט שעועית הולנדית

דג עסיסי על הגריל בתוספת צבעונית של ירקות צלויים וסלט שעועית מרענן

|מאסטר שף| פורסם13:30
דג בגריל על צלחת לצד סלט חסה ועגבניות (צילום: nilgun bostanci, Istock)
צילום: nilgun bostanci, Istock
Rating:4.718reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (2 מנות):

  • 4 דגי דניס
  • חצי כוס שמן זית
  • מיץ מחצי לימון
  • 4 שיני שום מגוררות
  • כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • 2 כפות עלי תימין
  • 2 כפות עלי רוזמרין

לשיפודי הירקות

  • בצל גדול
  • פטריות שמפיניון
  • עגבניות שרי
  • גמבה
  • חציל
  • חצי כוס שמן זית
  • 3 כפות מלח
  • 2 כפות פפריקה
  • 2 כפות אורגנו מיובש

לסלט השעועית

  • שעועית הולדנית

  • שמן זית
  • לימון
  • רוטב סויה
  • שום
  • מלח פלפל

אופן ההכנה:

1מערבבים את מרכיבי הרוטב ויוצקים על הדגים. מעסים את הדגים עם הרוטב עשרים דקות לפני הצלייה.

2צולים את הדג בין 12 דקות לרבע שעה (תלוי בגודל הדג).

3חותכים את הבצל, הגמבה והחציל לקוביות גדולות ושמים בקערה. מוסיפים את העגבניות, הפטריות והרוטב ומערבבים.

4משפדים את את קוביות החציל וצולים כ-5 דקות. מוסיפים את שאר המרכיבים וצולים עשר דקות נוספות.

5מבשלים את השעועית עד לרכות תוך שהיא שומרת על קריספיות. ניתן לצלות אותה למשך דקה על הגריל.

6מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים על השעועית. ניתן להוסיף שומשום וגפרורי שקדים קלויים.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il