אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

סי באס מאודה בתיבול תאילנדי

דג ים באידוי בריא, מתובל בסגנון אסייתי ומוגש עם רוטב קר של דגים, בוטנים, ליים ועשבי תיבול

|מאסטר שף| פורסם20:56
דג מאודה בתיבול תאילנדי (תמונת AVI: mako)
Rating:2.711reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

המצרכים (1 מנות):

  • דג סיבאס שלם, הכי טרי שאפשר, נקי
  • 2 פלפלי צ'ילי טריים
  • 2 כפיות ג'ינג'ר טרי מגורר
  • 2 שיני שום
  • בצל שאלוט קלוף, או רבע בצל אדום
  • 3 כפיות מיץ ליים או לימון
  • 2 כפיות רוטב דגים תאילנדי (נאם פלא)
  • כפית ממרח תמרינדי
  • גבעול למון גראס אחד טרי (רק החלק הלבן, בערך 10 ס"מ)
  • חצי כוס ציר עוף

לרוטב הקר ולהגשה:

  • 2 כפיות רוטב דגים
  • 2 כפות מיץ ליים או לימון
  • חצי ליים או לימון קלופים וחתוכים לקוביות קטנטנות (להסיר גם את הקליפה הלבנה הדקה)
  • 3 כפות בוטנים קלויים, קלופים וקצוצים
  • חופן כוסברה ובזיליקום קצוצים גס

אופן ההכנה:

1כותשים את כל החומרים למעט הדג, ציר העוף וחומרי ההגשה. כדאי לכתוש במכתש ועלי, אולם אפשר גם במעבד מזון. צריך להגיע למרקם של משחה גסה.

2חורצים חריצים בדג במרווחים של 4 ס"מ מהראש עד לזנב, משני צידי הדג, עד לעומק העצם ומורחים את הקארי שנוצר על הדג ובין החריצים.

3מניחים את הדג על צלחת עמוקה חסינת חום ואת הצלחת מכניסים לתוך כלי אידוי מבמבוק.

4ממלאים סיר במים בגובה סנטימטר או שניים, מרתיחים ומניחים מעל את כלי האידוי עם הדג. מטפטפים את ציר העוף על הדג ומכסים.

5מאדים במשך 6 דקות בערך לדג קטן או 8 לדג גדול. אפשר לבדוק שהדג נפרד בקלות עם מזלג, עשוי אבל לא יבש.

6מניחים את הדג בצלחת הגשה, מטפטפים מעל את כל הרוטב שהצטבר בצלחת האידוי.

7מערבבים את מיץ הליים ורוטב הדגים ומטפטפים על הדג.

8מפזרים מעל את קוביות הלימון, הבוטנים ועשבי התיבול ומגישים עם אורז לבן.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il