
 המצרכים (2 מנות):
 אופן ההכנה:1מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח, עד שהם מתרככים. 2מקלפים וחותכים סלק לקוביות, ואופים עם שמן זית ומעט מלח בתוך נייר כסף, בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות עד לריכוך – כ-20 דקות. 3מרסקים את תפוחי האדמה ומעבירים דרך מסננת לקבלת מחית חלקה ללא גושים. 4מרסקים במוט טחינה או בבלנדר את הסלק האפוי עם מעט שמן זית, מסננים ומוסיפים כף מהתערובת למחית תפוחי האדמה. 5מוסיפים קמח, מעט מלח ופלפל ו-1/3 ביצה טרופה. מערבבים ליצירת בצק רך במרקם של פירה. 6על משטח מקומח, יוצרים גלילים בעובי 1 ס"מ, אותם חותכים לאצבעות באורך 1.5 ס"מ. מקמחים, מנפים עודף קמח ומבשלים במים רותחים כ-2 דקות עד לציפה של הניוקי. מוציאים לתוך מי קרח לעצירת הבישול. 7חוצים עגבניות שרי, צורבים על מחבת חמה מאד יחד עם שמן זית, שום, מרווה, מלח ומעט סוכר. 8מוסיפים לעגבניות את הניוקי מקשטים בעלי מרווה מטוגנים בטיגון עמוק, פטרוזיליה ובזיליקום טרי. מתקנים תיבול ומגישים. * במידת האפשר ניתן להוסיף פרמזן מגורר לתערובת הניוקי. * יש להיזהר מעודף שמן בתוך המנה, אם צריך- לסנן מעט את העגבניות הצרובות. מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! ![]()  | 
| מדורים | 
| תכניות קשת 12 | 
| שימושון | 
| מיוחדים | 
| קניות והטבות |