אוכל
אוכל
מתכונים לאירוח

תבית

סיר שלם שאם יודעים להכין אותו, זה מעדן. אם מפשלים - הלכה השבת

|mako אוכל| פורסם21:23
Rating:475reviews.

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (8 מנות):

  • עוף שלם (במשקל קילו וחצי בערך), עם העור

למילוי

  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1 עגבנייה מקולפת וקצוצה דק
  • 250 גרם בשר בקר טחון
  • 1/2 כוס אורז יסמין שטוף היטב
  • 1 כפית בהרט לתבית
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1/2 כפית הל טחון
  • מעט מלח
  • מעט פלפל שחור גרוס

לרוטב

  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 עגבניות מקולפות וקצוצות דק
  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 3 כפות גדושות רסק עגבניות
  • מעט מלח
  • מעט פלפל שחור גרוס
  • 2 כפיות בהרט לתבית
  • 1/2 כפית קינמון
  • 5 תרמילי הל
  • 9 כוסות מים
  • 1 ק"ג אורז יסמין שטוף היטב

אופן ההכנה:

1מערבבים יחד את כל חומרי המלית, בשר טחון, בצל, עגבנייה, אורז יסמין, בהרט, קינמון, הל מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול.

2ממלאים את העוף בתערובת האורז והבשר, סוגרים את העוף עם קיסמים וקושרים את שוקי העוף עם חוט לבישול.

3מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל בשמן חם, מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומבשלים מספר דקות עד שהעגבניות מתרככות מעט. מתבלים בבהרט, קינמון, הל, מלח ופלפל ומוסיפים את רסק העגבניות. מערבבים וממשיכים לבשל עוד מספר דקות.

4מוסיפים לרוטב 9 כוסות מים ומביאים לרתיחה.

5מכניסים את העוף הממולא לסיר עם המים ומבשלים מספר דקות מכל הצדדים עד שהעוף נאטם. מוציאים את העוף, מוסיפים לסיר את האורז השטוף ומבשלים תוך כדי בחישה רצופה עד שהמים נספגים.

6יוצרים גומה לעוף באורז. מחזירים לסיר את העוף ומסדרים סביבו את האורז. יוצרים ארובות בתוך האורז לאוורור בעזרת ידית של כף עץ.

7מכסים את הסיר ואופים בתנור בחום של 135 מעלות למשך לילה שלם.

אופן ההגשה:

שמים על גבי הסיר צלחת גדולה והופכים בזהירות את הסיר. מגישים.

תגיות:תביתחמין
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il